Hayatı felç etti! Meteoroloji uyarmıştı: Deniz ve dereler taştı, yollar göle döndü, bazı bölgeler sular altında kaldı... Mahsur kalanlar oldu

Meteoroloji'nin dünden beri süren uyarılarının ardından sağanak yağış etkisini gösterdi. Kocaeli'de şehrin birçok noktası şiddetli yağmur sebebiyle su altında kaldı. Vatandaşlar göle dönen cadde ve sokaklarda mahsur kalırken, şiddetli yağış nedeniyle deniz ve dereler taştı. Birçok kurumun peş peşe uyarı yaptığı Sakarya’da da gece saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış bazı bölgelerde su baskınlarına yol açtı. Öte yandan Şile'de de selde mahsur kalan 2 kişi helikopterle kurtarıldı.

Hayatı felç etti! Meteoroloji uyarmıştı: Deniz ve dereler taştı, yollar göle döndü, bazı bölgeler sular altında kaldı... Mahsur kalanlar oldu
08 Temmuz 2023 - 20:17

Meteoroloji Genel Müdürlüğü dün çok sayıda il için kuvvetli yağış uyarısında bulunmuştu. Meteoroloji'nin bugünkü uyarısında İstanbul, Bursa, Bilecik ve Yalova için sarı, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu için turuncu uyarı verilmişti. Son hava durumu raporunda ise; Marmara Bölgesi için parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilirken yağışların doğusu ile Tekirdağ çevrelerinde kuvvetli, Kocaeli çevrelerinde çok kuvvetli, Sakarya çevrelerinde şiddetli ve yer yer aşırı olacağının beklendiği belirtilmişti. Meteoroloji'nin dün ve bugün süren uyarılarının ardından Kocaeli ve Sakarya'da meydana gelen şiddetli yağış bazı bölgeleri adeta sular altında bıraktı. İstanbul Şile'de ise yağış sonrası meydana gelen selden dolayı mahsur kalan iki vatandaş helikopter ile kurtarıldı.

 

KOCAELİ'DE YOLLAR VE CADDELER GÖLE DÖNDÜ

Kocaeli'de sabah saatlerinde aralıkla şiddetli yağmur etkili olmaya başladı.

 

Şehrin birçok yerinde su baskınları yaşanırken, yollar ve caddeler göle döndü.

 

Deniz ve derelerin taşması neticesinde vatandaşlar yolda mahsur kaldı.

 

Araçlarda su içinde kalırken sürücüler zor anlar yaşadı.

 

Yolda kalan bir aracı da bir polis itti. Bazı vatandaşlar ile görevliler, caddelerde bulunan ve tıkanan rögar kapaklarını temizledi.

 

Çöp konteynerleri de yağmurun şiddetiyle biriken suda adeta yüzdü. Hayatın felç olduğu Kocaeli'de yağmur yağışı devam ediyor.

 

Ekipler herhangi bir olumsuz duruma karşı çalışmalarını sürdürüyor.

SAKARYA'DA BAZI BÖLGELERİ SU BASTI

Uyarıların peş peşe yapıldığı Sakarya’da da gece saatlerinde gök gürültülü sağanak yağış başladı.

 

Etkisini sabah saatlerinde kadar sürdüren yağışla birlikte hava sıcaklığı 22 derecelere kadar geriledi.

 

Şiddetli yağış sebebi ile şehrin bazı bölgelerinde yollar ve tarım arazileri sular altında kaldı.

 

Öte yandan, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce Pazar günü akşam saatlerine kadar gök gürültülü sağanak yağışın Sakarya’da devam etmesi beklendiği duyurulurken, Sakarya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve AFAD’ta olumsuz hava koşullarında yaşanabilecek durumlara karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulunmuştu. (İHA)

 

 

İstanbul için sarı alarm! Kuvvetli olacak

ŞİLE'DE MAHSUR KALANLAR HELİKOPTERLE KURTARILDI

Şile'de kamp yapan iki kişi yağmur sonrası oluşan sel nedeniyle bir ağaca çıktı. Mahsur kalanları kurtarmak için Sahil Güvenlik ve jandarma ekipleri operasyon yaptı.

 

Ağaçtaki iki kişi helikopter ile kurtarıldı.

 

ÇADIR KURMUŞLARDI! DERE YATAĞI YÜKSELİNCE AĞACA ÇIKTILAR

Şile Hacılı Mahallesi'ne dün Beyoğlu'nda gelen araçlarıyla gelen 2 kişi dere yatağı kenarında çadır kurarak burada kaldı.

 

Gece saatlerinde başlayan yağmurla dere yatağının yükselmesiyle mahsur kalan biri kadın iki kişi ağaca çıktı.

 

İhbar üzerine jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri kurtarma çalışması başlattı. Yüksek debi nedeniyle mahsur kalanlara dereden ulaşılamadı. Bunun üzerine helikopterli kurtarma operasyonu yapıldı.

 

Sahil güvenlik helikopterinden iple sarkan görevli mahsur kalanları kurtardı.

 

Kurtarılan 2 kişi, Şile Devlet Hastanesi'ne götürüldü. İki kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

 

VALİ GÜL'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Davut Gül de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Yoğun yağış sonrası Şile ilçemizde selden mahsur kalan iki hemşehrimiz Sahil Güvenlik ve Jandarma personelimizin ortak çalışmasıyla kurtarılmıştır. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum