İki ünlü gazeteci arasında 'vizyon' tartışması

ki ünlü gazeteci sosyal medyada yayıncılıkta vizyon polemiğine girdi. Cüneyt Özdemir TRT World Cafe’yi ti’ye alınca Bora Bayraktar’dan çarpıcı bir gönderme geldi. Google News

İki ünlü gazeteci arasında 'vizyon' tartışması
06 Eylül 2023 - 14:43

Cüneyt Özdemir İstanbul Havalimanındaki TRT World Cafe’nin resimlerini paylaşarak “TRT havalimanına büfe açmış, çay simit satıyor. Şaka değil… Bakın yayıncılıkta vizyon budur işte:)” şeklinde paylaşımda bulundu.

 

Bu paylaşıma TRT World Kanal Koordinatörü, gazeteci Bora Bayraktar ise sessiz kalmadı ve Cüneyt Özdemir’in ‘kırmızı fularlı kız yayını’ ile karşılık verdi. 

Cüneyt Özdemir Gezi Olayları sırasında CNN Türk’te yayınlanan 5N1K programında Ayşe Deniz Karacagil’i yayına çıkarmış ve yayını “Neşeni hiç kaybetme Deniz’cim” diye sonlandırmıştı. Karacagil o yayından birkaç yıl sonra Mayıs 2017’de PKK-YPG saflarında terör eylemleri yaparken etkisiz hale getirilmişti. Bora Bayraktar Cüneyt Özdemir’e “Yayıncılıkta vizyon” diyerek bu yaptığını hatırlattı.

POLEMİK DEVAM ETTİ

Polemik, Cüneyt Özdemir’in Bora Bayraktar’a cevap vermesiyle devam etti. Özdemir, Bora Bayraktar’a “Her zaman vasat bir muhabirdin, onca yandaşlığa rağmen hiç ilerleyemedin... Varoluşunu çalıştığın kuruma yaltaklanmak için belaltı dezenformasyonlara kadar düşürmüş olman senin hakkında yanılmadığımızı yine bize hatırlattı. Umarım bu twitler çoktan bitmesi gereken meslek ömrünü biraz daha uzatmaya yarıyordur… Abilerinden bir aferini hak ettiğin kesin ama bak!” diyerek cevap verdi.

Bayraktar ise Cüneyt Özdemir’e kişisel polemiğe girmek istemediğini söyleyerek “Sen gazeteci değil ona buna gelişigüzel saldırarak geçimini sağlayan bir youtubersın” diye yanıt verdi.


Öte yandan yapılan diğer yorumlarda TRT Word'ün cafesine benzer CNN, BBC, El Cezire gibi dünyaca bilinen ve etkili yayın kuruluşlarının da cafe, hediyelik eşya satan mağazalarının bulunduğu ifade edildi.

Kaynak Medyaradar

YORUMLAR

  • 0 Yorum