İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs kimdir, son sağlık durumu nasıl?

Bütçe görüşmeleri sırasında aldığı darbeler sonrasında hastaneye kaldırılan İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs’ün son durumuna ilişkin ilk bilgi geldi. Tedavisi...

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs kimdir, son sağlık durumu nasıl?
06 Aralık 2022 - 17:55
Meclis’te bütçe görüşmeleri sırasında yaşanan yumruklamada yaralanan İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs hastaneye kaldırıldı.

HÜSEYİN ÖRS’ÜN SAĞLIK DURUMU NASIL?

CNN TÜRK Muhabiri Duygu Ayaz Bayram’ın olaya ilişkin verdiği bilgiler şöyle; Dün başladı bütçe görüşmeleri, dün de tansiyon yüksekti. Bugün saat 12:00'de Genel Kurul çalışmaları sakin başlamıştı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan arasında tartışma vardı, bitti, konuşmaya geçileceği sırada İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs ile AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık arasında yumruklaşma yaşandı.

İYİ Parti ve AK Parti grubu ayağa kalkınca vekiller de araya girmek için bir araya geldi. Kavgadan sonra arka tarafa buzların gittiğini, müdahale yapıldığını aktarmakta fayda var. Buz ile vekile müdahale edildi. n’nın aktardığına göre kavgada yaralanan İYİ Partili Hüseyin Örs hastaneye kaldırıldı ve yoğun bakım servisinde tedaviye alındı.

İYİ Partili Aylin Cesur hastane önünde yaptığı açıklamada "saldırı sonrasında başına yediği darbe sonrasında vekilimizin genel durumunun iyi olmadığını gözlemledik ve revirde eşlik ettim. EKG'de kalbin durma aşamasından bir önceki aşama olan kalp ritminin maalesef bozulduğunu gördük. Onun üzerine derhal ambulansla hastaneye getirmeye karar verdik. Yapılan müdahale kalbin geri döndürülmesi çok önemli bir hadisedir. Çok kısa zamanda yapılmazsa hastayı kaybedersiniz. Buna olumlu cevap verdi ancak şu anda hayati tehlikesi devam ediyor" ifadelerine yer verdi.n Genel Kurul'da yine kavga çıktı

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN ÖRS KİMDİR?

18 Ekim 1964 tarihinde Trabzon'da doğdu. Babasının adı Ahmet, anne adı Havva'dır. 1981 yılında Trabzon Lisesi'nden 1985'te Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) FEF Matematik Bölümü'nden mezun oldu.n1986'da Giresun Kız Meslek Lisesi'nde Öğretmen olarak meslek hayatına atıldı. 1987'de KTÜ Bilgisayar Programcısı olarak göreve başladı. 1989'da KTÜ İİBF'de Asistan oldu.

1991'de YASED İnceleme Yarışmasında Az Gelişmiş Ülkelerde Ekonomik Kalkınma ve Çevre Amaçlarının Uyumlaştırılması isimli çalışması ile Türkiye Birincisi oldu. 1992'de KTÜ'de İktisat Anabilim Dalı'nda Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. 1998'de KTÜ'de İktisat Doktora Programını tamamlayarak İktisat Doktoru, 1

1999'da Öğretim Görevlisi oldu. 2000'de askerliğini yaptı. 2001'de yurt dışı görevi için gittiği Kazakistan'da Türk-Kazak Devlet Üniversitesi olan Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi'nde Açık Öğretim Fakültesi Dekan Yardımcısı olarak görev yaptı. 2008'de KTÜ İİBF Ekonometri Bölümünde Yardımcı Doçent unvanı alarak Ekonometri Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevine atandı. 2009'da 1461 TRABZON Futbol Kulübü Başkanlığına seçildi.

2012'de KTÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi oldu. 2014'te MHP'den Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, 2015 seçimlerinde de Milletvekili adayı oldu. KTÜ İİBF'de Dr. Öğretim Üyesi iken 24 Haziran 2018 seçimlerinde İYİ Parti'den 27. Dönem Trabzon Milletvekili seçildi. Hüseyin Örs evli ve 1 çocuk babasıdır. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum