Kılıçdaroğlu Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut'u ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 yıl vahşice öldürülen Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut'u ziyaret etti. Ziyarette, baba Karabulut'un Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması için yaptığı başvurunun takipçisi olacağını söyledi. Detaylar özel haberimizde

Kılıçdaroğlu Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut'u ziyaret etti
22 Ekim 2023 - 20:54 - Güncelleme: 22 Ekim 2023 - 21:28


İstanbul Bahçeşehir'de 3 Mart 2009'da 17 yaşındaki lise öğrencisi Münevver Karabulut vahşi bir cinayete kurban gitti. Muhabir TV'nin özel haberine göre, Münevver, erkek arkadaşı Cem Garipoğlu tarafından öldürüldü. 197 gün sonra polise teslim edilen Cem Garipoğlu 5 yıl sonra cezaevinde intihar etti. İntihar olayından 9 yıl geçmesine rağmen Cem Garipoğlu'nun yaşadığına dair sosyal medyada çok ididalar dönüyor.





KEMAL KILIÇDAROĞLU BABA SÜREYYA'YA ZİYARET

Cem Garipoğlu'nun ölmediği iddialar üzerine baba Süreyya Karabulut savcılığa şikayette bulunarak Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasını istedi. Yapılan tüm başvurularda bu talep reddedildi. Son olarak baba Karabulut, Anayas Mahkemesi'ne başvurdu. Gündem tüm bunlarla sarsılırken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün baba Süreyya Karabulut'un Esenyurt'taki mantı dükkanına giderek bir ziyarette bulundu.




KILIÇDAROĞLU DİNLEDİ

Baba Süreyya Karabulut ile görüşen Kılıçdaroğlu, babadan bir kez daha yaşanan süreci  uzun süre dinledi. Süreyya Karabulut'un Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması için son olarak Anayasa Mahkemesi'ne başvurduklarını Kılıçdaroğlu'na anlattı.







KILIÇDAROĞLU "TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Yaşanan süreci dinleyen Kılıçdaroğlu, Süreyya Karabulut'a olayın takipçisi olacağını söyleyerek kendisine her zaman destek olacağını söyledi. Birkaç saat süren görüşmeden sonra Kılıçdaroğlu, Süreyya Karabulut'un işyerinden ayrıldı.




SÜREYYA KARABULUT MANTI YAPIYOR

Münevver katledildiği dönem aşçı olarak çalışan baba Süreyya Karabulut, verdiği mücadelede ve yaşanna olaylardan sonra bir daha çalışamamıştı. Uzun yıllar sonra Esenyurt'ta bir lokantanın alt katında mantı yapmaya başladı. İnstagramda Sureyyaustamantisi adıyla sayfası bulunan baba Süreyya Karabulut, buradan aldığı siparişleri hazırlayıp kargoyla adrese gönderiyor.



KANLI KOLTUK POZU SONRASI


Garipoğlu ailesi 2 yıl önce ailece Münevver Karabulut'un öldürülüdğü oda da kanı bulaştığı kanlı koltuk üzerinden poz vererek fotoğraf çektirdi. Muhabir Tv'nin gündeme taşıdığı bu fotoğraf karesi büyük tepkiye neden oldu. Bu kanlı koltuk pozundan sonra baba Süreyya Karabulut, Cem Garipoğlu'nun yaşadığını iddia ederek mezarının açılması için şikayette bulundu.





REDDEDİLDİ

İlk başvurusu reddedildi. Bunnu üzerine ailenin avukatı Dr Rezan Epözdemir bir üst mahkemeye başvurdu. Üst mahkeme de, ölen kiyinin o ödnem alınan DNA'sında çıkan sonuca göre ölen kişinin Cem Garipoğlu olduğunu bu yüzden mezarının açılması talebi reddedildiğini söyledi




 ANAYAS MAHKEMESİ'NDE KARAR BEKLENİYOR

Ailenni talebi üzerine bu kez Adalet Bakanlığı'na başvuru yapıldı. Adalet Bakanlığı'ndada red kararı çıkınca, Son olarak Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapıldı. Cem Garipoğlu'nun mezarının açılıp açılmayacağı konusunda son kararı Anayasa Mahkemesi verecek.


























 

YORUMLAR

  • 0 Yorum