Konya'daki "Büyükşen çifti cinayeti" davası bugün görüldü . Dava da son durum ne oldu?

Konya'da 5 yıl önce adresin karıştırılması sonucu evlerine girilip yanlışlıkla öldürülen Necla (54) ve Metin Büyükşen (55) çifti cinayetiyle ilgili azmettirici olduğu iddiasıyla tutuklanan Esra Taş (28) ile sevgilisi Abdullah Başdemir (47), cinayeti işlediği öne sürülen Ertuğrul Çelik (47) ve olaya yardım ettiği belirtilen, tutuksuz Zekeriya Okşen'in (40) yargılanmasına devam edildi.

Konya'daki "Büyükşen çifti cinayeti" davası bugün görüldü . Dava da son durum ne oldu?
17 Şubat 2023 - 17:32 - Güncelleme: 17 Şubat 2023 - 17:52


Muhabir Tv Özel haber

Karatay ilçesi İsmil Mahallesi'nde 3 Eylül 2018'de saat 22.00 sıralarında, kar maskeli kişinin kapısı açık olan Büyükşen çiftine ait eve girip, emekli memur Metin Büyükşen ile eşi Necla Büyükşen'e ateş edip öldürülmesiyle ilgili 3'ü tutuklu 4 sa nığın yargılanmasına devam edildi.

Büyükşen çifti cinayeti davası... Sanığın kardeşleri tanık olarak dinlendi
 

Konya 5. Ağır Ceza Mahkemesince Adliye Konferans Salonu'nda görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Ertuğrul Çelik, Abdullah Başdemir ve Esra Taş ile taraf avukatlarının yanı sıra Büyükşen çiftinin çocukları Osman, Uğur ve Büşra Büyükşen katıldı.

Büyükşen cinayetinde yeni gelişme! Azmettirici tek tek anlattı - Son Dakika Milliyet
 

Duruşmada söz verilen sanıklardan Başdemir, suçu bulunmadığı halde tutuklu olduğunu savunarak, tahliye ve beraat talebinde bulundu.


Metin-Necla Büyükşen cinayetinin çözülmesinin ardından çocuklarından son dakika açıklaması geldi! Büyükşen cinayetinde son gelişmeler! - Son Dakika Haberler
 

Sanık Çelik de kimseyi öldürmediğini, suçsuz olduğunu öne sürerek, mahkemenin uygun göreceği şekilde tahliyesini ve beraatini istedi.

Tüm Türkiye'nin konuştuğu cinayet! 'Ben onları öldürttüm' - Son Dakika Flaş Haberler
 

Sanıklardan Taş ise önceki savunmalarını tekrarlayarak, "Bu olayın aydınlığa kavuşması için ne yapılaması gerekiyorsa yapılsın. Vicdanım çok rahat, suçsuzum." ifadesini kullandı.

Mahkeme heyeti, eksik hususların giderilmesi için duruşmayı erteledi.


Büyükşen çifti cinayetinde yeni gözaltılar - Son Dakika Haber


- Olayın geçmişi


Olay, 3 Eylül 2018'de İsmil Mahallesi'ndeki tek katlı evde meydana geldi. Kar maskeli kişi, kapısı açık olan Metin Büyükşen'e ait eve girdi ve emekli memur Metin Büyükşen ile eşi Necla Büyükşen'e ateş ederek öldürdü. Evde bulunan çiftin kızları Büşra Büyükşen (24) de saldırganın dipçik darbesiyle baygınlık geçirdi.


Büyükşen çifti cinayetinde azmettirici Esra Taş, annesinden 'hakim ve savcının dilini bağlama büyüsü' yapmasını istemiş - Son Dakika Haberleri İnternet


 Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz başkanlığında  dosyası, 2020 yılı Kasım ayında yeniden ele alındı. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından 13 Temmuz 2021'de düzenlenen operasyonda Abdullah Başdemir, sevgilisi Esra Taş ve bu çiftin aynı mahallede temasa geçtiği Zekeriya Okşen ve kuzeni Mustafa Okşen'in de aralarında bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı.


Büyükşen çifti cinayetinde yeni gelişme: 1 kişi daha tahliye oldu - Son Dakika Haberleri İnternet


Şüphelilerin HTS kayıtları ile WhatsApp görüşmeleri de incelemeye alındı. Yapılan sorgulamada Esra Taş'ın, öldürülen Büyükşen çiftinin evlerine 500 metre mesafede bulunan komşularının oğlu Hüseyin K.'nin eski sevgilisi olduğu ortaya çıktı.

Esra Taş'ın, Hüseyin K.'nin, ailesinin baskısıyla kendisinden ayrıldığını ve bu nedenle o aileye zarar vermek istediğini, bu durumu sevgilisi Abdullah Başdemir'e anlattığı iddia edildi. 
İddilara göre  Başdemir'in de para karşılığı 2 kişi kiralayıp, korkutup, zarar vermeleri için Hüseyin K.'nin evine gönderdiği öne sürüldü. Başdemir'in kiraladığı 2 kişinin kendilerine verilen adresi karıştırıp Hüseyin K.'nin ailesi yerine komşuları Büyükşen çiftini öldürdükleri belirtildi. Abdullah Başdemir ve Esra Taş, 'kasten öldürmeye azmettirme', Zekeriya Okşen ve Mustafa Okşen de 'kasten öldürmeye yardım etme’ suçlarından tutuklandı.


Büyükşen çifti cinayetinin azmettiricisi Esra'dan, hakim ve savcının dilini bağlama büyüsü - Yaşam Haberleri


Soruşturmayı sürdüren jandarma ekipleri, olayın azmettiricisi olduğu ileri sürülen Abdullah Başdemir’in o dönem çiftliğinde çobanlık yapan ve daha sonra Konya’dan ayrılarak Ankara’ya giden Afganistan uyruklu Abdulhamid Uzbek’i, çobanlık yaptığı çiftlikte gözaltına aldı. Konya’ya getirilen Uzbek, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli, basın mensuplarının ‘Siz mi öldürdünüz?’ sorusuna “Yanlış ağabey, Allah korusun” diye yanıt verdi. Uzbek, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sürerken Uzbek, 22 Ekim 2021 tarihinde adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Tutuklulardan Mustafa Okşen, 17 Ağustos 2021'de cezaevinde geçirdiği rahatsızlık sonucu yaşamını yitirdi.

Türkiye'nin konuştuğu Büyükşen cinayetinde yeni gelişme! Azmettirici anlattı - Günün Haberleri


'Kasten öldürmeye yardım etme' suçundan tutuklu olan Zekeriya Okşen, tutukluluk süresine itiraz sonucu Nöbetçi Sulh Ceza hakimliği tarafından 4 Şubat'ta tahliye edildi. Diğer şüpheliler Abdullah Başdemir ve Esra Taş'ın tutukluk hallerinin devam edildi.

Hazırlanan iddianamede, sanıklardan Ertuğrul Çelik, Abdullah Başdemir ve Esra Taş'ın ayrı ayrı ve 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi, evi katil zanlısına tarif eden Zekeriya O'nun ise "tasarlayarak adam öldürmeye yardım etme" suçundan 2 kez 20 yıla kadar hapsi isteniyor.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum