Öğrencilere 30 bin TL eğitim desteği

Bağcılar Belediye Başkanı ve başkan adayı Abdullah Özdemir’in yeni döneme yönelik vaatlerinde gençlere de önemli bir yer ayırdı. Özdemir, lise son sınıf öğrencilerine 20 bin TL değerinde online dershane desteği ve üniversiteyi kazanan gençlere 10 bin TL başarı ödülü verileceğini açıkladı. Bunun yanında vaat edilen projeler arasında Bilgi Evleri’nden kütüphanelere kadar çok sayıda tesis de bulunuyor. Detaylar haberimizde...

Öğrencilere 30 bin TL eğitim desteği
14 Mart 2024 - 15:10

Göreve geldiği günden itibaren “Önce Gençler” diyerek örnek çalışmalar yapan Bağcılar Belediye Başkanı ve başkan adayı Abdullah Özdemir, 2024-2029 arasındaki 5 yıllık dönemde de gençler için önemli projeler hayata geçiriyor. 


Bağcılar Belediye Başkanı ve başkan adayı Abdullah Özdemir,

HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMELERİ İÇİN UĞRAŞIYORUZ

Çok genç bir nüfusa sahip olduklarını dile getiren Özdemir, “Yarınımızı emanet edeceğimiz gençlerimizin hayallerini gerçekleştirmeleri ve daha güçlü bir alt yapıya sahip olmaları için projelerimizi hayata sunuyoruz. Bu anlamda eğitim ve kültür ağırlıklı yeni tesislerin planlamasını yaptık. İnşallah yakın zamanda hayata geçireceğiz. Bu sayede çocuklarımız, yeni eğitim yuvalarında çağın teknolojisini kullanarak dünya ile rekabet edebilecek. Ayrıca sınavlara hazırlanan ve üniversiteyi kazananlar için de maddi desteklerimiz olacak. Bütün gayemiz, yavrularımızın mutlu ve başarılı geleceği. Eğitim desteğimiz artarak devam edecek” dedi.




HEM LİSE HEM ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİ KAPSIYOR

Özdemir’in eğitime yönelik vaatleri her yaştan genci ilgilendiriyor. Hem lisede okuyan hem de üniversiteyi kazanan öğrenciler, kendilerine sunulan bu imkanlardan yararlanacak.

20 BİN TL DEĞERİNDE ONLİNE DERSHANE DESTEĞİ

Üniversite sınavına hazırlanan lise son sınıf öğrencilerine özel bir destek veriliyor. Bu kapsamda tek seferlik 20 bin TL değerindeki online dershane desteğiyle üniversiteye hazırlık çalışmalarına katkı sağlanacak.




10 BİN TL BAŞARI ÖDÜLÜ


YKS’ye (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) hazırlanan gençlerin başvuru ücreti Bağcılar Belediyesi tarafından karşılanıyordu. Özdemir, gençlerin hayallerine kavuşması için desteğini artırdı. Bu amaçla ilçede ikamet eden ve üniversite sınavını kazanan her gence tek seferlik 10 bin TL başarı ödülü verilecek.




İŞTE İLÇEYE EĞİTİM ALANINDA KAZANDIRALACAK TESİSLER

Balkan Gençlik ve Kültür Merkezi Projesi: 

Balkan Gençlik ve Kültür Merkezi ile gençlerin ilgi alanlarını destekleyerek yaşam kalitelerini artırmak hedeflenmektedir. Eğitim, sanat, spor ve kültürel faaliyetlerle gençlerin potansiyelleri geliştirilir, topluma aktif katılımları sağlanır. Merkez bünyesinde; sergi holü, toplantı salonu, konferans salonu, sosyal tesis, 5 atölye, mescit ve yeşil alanlar gibi çeşitli kısımlar bulunmaktadır.


 
Hürriyet Kütüphane ve Gençlik Merkezi Projesi:

Hürriyet Mahallesi'nde bulunan Kütüphane ve Gençlik Merkezi Projesi, modern ve işlevsel tasarımıyla öne çıkacak. Planlanan proje binası; bodrum, zemin ve iki standart kattan oluşuyor. Bina içerisinde ise yüzme havuzu, soyunma odaları, çalışma salonları, fitness merkezi, kafeterya, duşlar, 11 araçlık otopark ve idari-teknik alanlar yer alacak.


 

Başkanlık Hizmet Binası Kütüphanesi Projesi:

Belediye Hizmet Binamız içerisinde yer alan Zabıta Müdürlüğü ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nün taşınması sonrası oluşan boş alana, 750 metrekarelik ve 225 kişi kapasiteli bir kütüphane inşa edilmesi planlanıyor. Projede, bireysel ve grup çalışma alanlarına ek olarak bilgisayarlı çalışma alanları ve kafeterya gibi imkanlar da bulunacak.



 
Batı Trakya Kültür Merkezi: 

Mahmutbey Mahallesi’nde yapılması planlanan tesis, Selanik Evi konseptiyle şekillendirilecek. Binanın bodrum katı çok amaçlı bir salon ve teknik alanlar için ayrılacak. Zemin katında bir acil müdahale odası, iki doktor odası ve bir laboratuvar bulunacak. Birinci normal katta da 7 adet doktor odası ve 1 adet hemşire odası hizmet verecek.

 

Yenigün Bilgi Evi ve Etüt Merkezi Projesi: 

Mevcut bilgi evleri güncellenerek iyileştirme çalışmaları devam ediyor. Yenigün Mahallesi 619/623.Sokak’ta bulunan bilgi evi gençler ve çocuklar için yenileniyor.

Fatih Bilgi Evi ve Etüt Merkezi Projesi:

Öğrencilere daha geniş bir öğrenme ve keşfetme ortamı sunmak amacıyla, nitelikli etüt merkezler açılıyor. Bu anlayışla sürdürülen bilgi evi projelerine Fatih Mahallesi, 1822. Sokak’ta bir yenisi ekleniyor. Geniş kütüphane, eğitim materyalleri ve modern teknolojiye sahip sınıflarla öğrencilere destek olunması hedefleniyor.


 
Matematik Okulu Projesi:

Çocukların matematik bilincini geliştirmeyi hedefleyen özel bir eğitim tesisinin kurulması planlanıyor. İlköğretim çağındaki öğrencilere yönelik olacak bu tesiste, matematik uygulamaları ve öğretim metotlarıyla etkili bir öğrenme ortamı sağlanacaktır.

Cube Bağcılar Projesi:

Bağcılar'daki gençler ve girişimciler için tasarlanan CUBE Bağcılar Projesi ile öğrencilerin bilişim ve inovasyon alanındaki ilerlemeleri desteklenecek. Ayrıca yeni girişimciler için bir kuluçka merkezi olarak işlev görecek proje, yenilikçi fikirlerin gelişimine katkı sağlayacak.



Fuat Sezgin Bilim Merkezi Modernizasyonu Projesi:

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile iş birliği yapılarak, tesisin iç dizaynı ve eklemeleriyle ilgili modernizasyon ihtiyacının giderilmesi planlanmaktadır. Bu kapsamda, tesisin verimliliği artırılacak, işlevsellik kazandırılacak ve günümüz standartlarına uygun hale getirilmesi sağlanacaktır.
 
100. Yıl Mah. 100. Yıl Kültür Merkezi Projesi:

Proje; sanat etkinliklerini destekleyen, eğitim seminerleri ve kültürel etkinlikler düzenleyen modern bir tesis olarak tasarlanmaktadır. Sanatı ve kültürü topluma yaymayı hedefleyen merkez, kütüphane, sergi salonları ve çok amaçlı salonlarla donatılacak.

Yavuzselim Mah. Bilgi Evi ve Kütüphane Projesi: 

Öğrencilere kapsamlı bir öğrenme ve keşif ortamı sunması amaçlanıyor. Merkezde geniş kütüphane, interaktif eğitim materyalleri ve teknolojik donanımlı sınıflar yer alacak. Öğrencilerin kültürel ve akademik gelişimleri etkinlikler ve atölyelerle desteklenecek. Bilgi evleri, geleceğe hazırlık için önemli bir kaynaktır.




Sanat Galerisi Projesi:

Belediye, Sanat Galerisi Projesi ile, mahalle sakinlerine sanatsal deneyimler sunarken, kültürel etkileşimi artırmayı hedefliyor. Eğitim atölyeleri ve sergilerle sanatseverlere eşsiz bir alan sağlayarak yerel sanatçıları destekleyeceğiz. Sanatın herkes için erişilebilir olmasını amaçlanmaktadır.




42 Evler Semt Havuzu ve Kütüphanesi Projesi (100. Yıl Mah):

Semt Havuzu ve Kütüphanesi Projesi, mahalle sakinlerine spor ve kültürel olanaklar sunmayı amaçlar. Proje; bodrum, zemin ve 2 normal kattan oluşmaktadır. İçerisinde yüzme havuzu, giyinme odaları, etüt salonları, fitness salonu, kafeterya, duşlar, 11 araçlı otopark ile idari ve teknik hacimler bulunmaktadır.



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum