ŞANLIURFA"DA TARİH YAZAN MEHMET KASIM GÜLPINAR "KUTLAMA YAPMAYACAĞIZ"

Kıyasıya seçim yarışının olduğu kentlerden birisi olan Şanlıurfa'dan gelen son sonuçlara göre Yeniden Refah Partisi adayı Mehmet Kasım Gülpınar yüzde 38.87 oy oranıyla yarışı ilk sırada bitirirken AK Parti adayı Zeynel Abidin Beyazgül ise yüzde 33,64'lük oy oranıyla ikinci sırada yer aldı.

ŞANLIURFA"DA TARİH YAZAN MEHMET KASIM GÜLPINAR "KUTLAMA YAPMAYACAĞIZ"
01 Nisan 2024 - 14:24

Sonucu en çok merak edilen iller arasında bulunan Şanlıurfa'da şu ana kadar sandıkların yüzde 100'ü açıldı. Gelen sonuçlara göre Yeniden Refah Partisi adayı Mehmet Kasım Gülpınar yüzde 38.87, AK Parti adayı Zeynel Abidin Beyazgül yüzde 33.64, DEM Parti adayı Celaledin Erkmen ise yüzde 21.16 oy aldı.




Resmi olmayan sonuçlara göre Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı Yeniden Refah Partili Mehmet Kasım Gülpınar kazandı.
 



Gülpınar, seçim zaferi için kentte kutlama yapmayacaklarını duyurdu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Gülpınar şu ifadeleri kullandı:

"Değerli Hemşehrilerim, Kazananın sadece Şanlıurfa olduğu bir seçimi geride bıraktık. Gazze’deki kardeşlerimize yönelik yapılan zulüm ve katliamdan dolayı kutlama vb. bir etkinlik yapmayacağız. Bizleri anlayış ile karşılayacağınıza inancım sonsuz. Allah’a Emanet Olun.  Ayrıca dün herhangi bir izdiham çıkmaması, Şanlı Şehrimizi gece geç saatte rahatsız etmemek için kutlamayı yarın yapacağız şeklinde bir açıklama yapmıştık. Bizi anlayış ile karşılayacağınıza inancım sonsuz."





MEHMET KASIM GÜLPINAR KİMDİR?

Mehmet Kasım Gülpınar, 1969'da Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitiren Gülpınar, öğretmenlik, muhabirlik ve danışmanlık yaptı. 24. dönemde AK Parti'den Şanlıurfa milletvekili seçilen Gülpınar, TBMM'de çeşitli görevlerde bulundu. Gülpınar, 25. 26. ve 27. dönemlerde de AK Parti'den TBMM'deki görevlerine devam etti. İyi düzeyde Fransızca, İngilizce, Kürtçe, Arapça ve Farsça bilen Gülpınar, evli ve 3 çocuk babasıdır.




 


YORUMLAR

  • 0 Yorum