Seçil Erzan gözaltına alındığında ilk kimi istedi? Cezaevinde kimler ziyaretine geldi

Türkiye’yi sarsan ve müştekilerin sayısının 21’e yükseldiği dava dosyasında, Seçil Erzan’ın ilk gözaltına alındığı sırada, kendisine ‘Hangi yakınına haber verelim’ sorusu da soruşturma evraklarında yer aldı. Polise bir isim veren Seçil Erzan’ın tutuklandıktan sonra kendisine ziyarete gelen kişilerin isim listesi de dosyaya girdi. Detaylar özel haberimizde.

Seçil Erzan gözaltına alındığında ilk kimi istedi? Cezaevinde kimler ziyaretine geldi
22 Aralık 2023 - 14:17




Yüksek kar vadeden özel fon adı altında aralarında birçok ünlü sporcunun müşteki olarak bulunduğu dolandırıcılık davasında yeni gelişmeler ve yeni ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor. Muhabir Tv'nin özel haberine göre Seçil Erzan’ın gözaltına alındığı gün ile ilgili yapılan tüm çalışmalar bir bir tutulan tutanaklarla soruşturma dosyasında yer aldı.

KAPI ÇİLİNGİRLE AÇILDI

Bu tutanaklara göre, Cumhuriyet Başsavcılığı’na 7 Nisan 2023 tarihinde yapılan şikayetler üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Seçil Erzan hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Önce Seçil Erzan’ın Eyüpsultan Göktürk’de ki ev adresine gidildi. Evde kimseyi bulamayan polis, kapıyı çilingirle açarak içeri girdi. İçerde yaptığı aramada önemli bir belge ve delille rastlamayan polis, Erzan’ın Çorlu’daki adreste kaldığı bilgisine ulaştı.

KAPIYI SEÇİL ERZAN AÇTI

Çorlu’da tespit edilen adrese 10 Nisan akşam saatlerinden giden polis ekipleri,  kapı ziline bastı. Kapıyı Seçil Erzan açtı. Tutanaklara göre saatler 23.15’i gösteriyordu. Erzan burada yapılan işlemlerin ardından gözaltına alındı.

“KİMİ ARAYALIM”

Gözaltına alınan Seçil Erzan’a polis “Gözaltına alındığınız. Bir akrabanıza ya da haber vermemizin istediğiniz kimse var mı” diye soru sordu. Seçil Erzan Avukat Kazım Erkut Güzel’e haber verilmesini istedi. Bunun üzerine polis avukat Kazım Erkut Güzel4i arayarak Seçil Erzan’ın gözaltına alındığını bildirdi.


ACİL ARANMASI TALİMATI GELDİ

Polis gözaltı işlemlerini yaptıktan sonra evde arama yapmak istedi. Ancak aramamı kararı olmadığı için durum savcılığa iletildi. Cumhuriyet savcılığı
Hemen “Delillerin karartılması ihtimali ile gecikmesinde sakınca bulunan hal kapsamında arama yapılması” talimatını verdi. Polis savcılığın bu talimatı üzerine evde 01.00 sıralarında arama yapmaya başladı. Bu sırada savcılıkta arama kararını resmiyete dökülmesi için Çorlu ile İstanbul Cumhuriyet Savcılığı arasında yazışmalar yapıldı. İlk gelen bilgide Seçil Erzan’ın ev adresinin kapı numarası olmadığı için arama kararının resmi yazışmasında gecikme yaşandı. Ancak bu gecikme, polis memurlarının evde arama yapmasını engellemedi. Nedeni ise savcılık sözlü olarak acil arama talimatı vermesiydi.

CEZEAVİNDE KİMLER ZİYARET ETTİ

Tutuklanarak cezaevine gönderilen Seçil Erzan’ın ilk bir ayda kimlerin kendisine ziyaret ettiği kayıtlarda soruşturma dosyasında yer aldı. Seçil Erzan tutuklandıktan bir gün sonra yani 12 Nisan 2023 günü ilk ziyaretçisi Avukat Kazım Erkut Güzel oldu. Aynı gün bir başka Avukat Mehmet Tunç ziyaretine geldiği dosyada yer aldı.

AVUKAT LİSTESİ

Erzan'ı bir aylık sürede ziyaret eden avukat listesinin sayısı da dikkat çekiyor. Erzan'ı cezaevi turnike kayıtlarına göre en çok ziyaret eden kişi Avukat Nazlı Nadide Karaaslan oldu. Karaaslan bir aylık sürede Erzan'ı tam 20 defa ziyaret etti. Diğer isimler ise Avukat Mehmet Tunç dört kez, Avukat Fatih Arslan dört kez, Avukat Elif Özer iki kez ve avukatlar Cesim Parlak, Yıldız Şahin, Necdet Kaplan’da birer kez Erzan’ı ziyaret ettiler.

ARKADAŞLARINDAN İKİ KİŞİ

Erzan'ı ziyaret edenler arasında Bakırköy 23 Noterliği Başkatibi Nurettin Aytekin'in de ismi yer aldı. Avukatlar dışında Seçil Erzan’ı iki kişi ziyaretine geldi. Bunlardan biri Nilgün Arabacı diğeri Rabia Çağlar Arabacı. Cezaevi kayıtlarına göre bu iki isim Seçil Erzan’ın arkadaşları olarak kayıt edilmiş.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum