SEÇİM NE ZAMAN 2023 SON DAKİKA: Seçim kararı ne zaman alınacak, Resmi Gazete'de yayınlandı mı?

Seçimler ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan bir süre önce yaptığı açıklamada bugünü işaret ederek seçim kararı alınacağını belirtmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün seçimlere ilişkin kararı imzalayacak. Peki, seçim kararı ne zaman alınacak? Seçim kararı Resmi Gazete'de yayınlandı mı?Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçim takvimi belli oluyor. İşte konuya ilişkin ayrıntılar...

SEÇİM NE ZAMAN 2023 SON DAKİKA: Seçim kararı ne zaman alınacak, Resmi Gazete'de yayınlandı mı?
10 Mart 2023 - 11:50

Seçimler ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada 10 Mart'ta seçim kararı alacağını ifade etmişti. Seçim kararının bugün alınması bekleniyor. Gün içinde yaşanması beklenen gelişmenin ardından Seçim kararı Resmi Gazete yayınlanacak.

 

SEÇİM TARİHİ RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI MI?

Seçim tarihi Resmi Gazete'de yayımlanacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, gün içinde bu kararı almasının ardından Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanabilir. Bu karar sonrası YSK da toplanıp seçime ilişkin kararını alabilir.

 

SEÇİM TARİHİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce yaptığı açıklamada "10 Mart Cuma günü Anayasa'nın verdiği yetkiye dayanarak alacağımız seçim kararının ertesi gün Resmi Gazete'de yayınlanması ile süreci başlatıyoruz. Tabii bu kararın yayımlandığı 11 Mart itibarıyla seçim takvimi ile hususlar YSK'nın yetki alanına girmektedir. Bu süreçte başka ile taşınan, yurt ve misafirhane gibi yerlerde konaklayan, seçmen kütüğünü nakleden hangi sebep olursa olsun depremzedelerin kendilerine sağlanan ve hak ve imkanlardan mahrum kalmamalarını sağlayacak bir Cumhurbaşkanlığı Karanamesi'ni de yayınlıyoruz. Depremle ilgili çalışmaların ve seçim sürecinin ülkemiz ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullanmıştı.

 

Seçim tarihinin Resmi Gazete'de yayınlanması ile süreç başlayacak. Konuya ilişkin kararın 11 Mart 2023 Cumartesi günü Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor.

 

SEÇİM KARARI SAAT KAÇTA İMAZALANACAK?

Seçim kararı'nın saat 14: 00'te imzalanması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim kararını bugün açıklayacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum