ŞOK İDDİA..Saldırı Aliye Uzun'un 80 yaşındaki iş insanıyla olan ilişkisinden dolayı mı yapıldı?

İstanbul’da silahlı saldırıya uğrayan Aliye Uzun’un soruşturması devam ediliyor. Ortaya bomba bir iddia atıldı. İddiaya göre, Aliye Uzun, ilişki yaşadığı 80 yaşındaki iş insanın eşinden tehdit aldığı belirtiliyor. Polis bu iddiayı mercek altına aldı. Aliye Uzun firari uyuşturucu baronu Naci Şerif Zindaşti ile 2020’de vefat eden AK Parti Milletvekili Burhan Kuzu’yu tanıştıran isim olarak gündeme gelmişti.

ŞOK İDDİA..Saldırı Aliye Uzun'un 80 yaşındaki iş insanıyla olan ilişkisinden dolayı mı yapıldı?
04 Nisan 2023 - 22:33 - Güncelleme: 04 Nisan 2023 - 23:01


Muhabir Tv ÖZEL

Kadıköy’de yaşanan olayın ayrıntıları ortaya çıktı. Aliye Uzun'un vurulduğu saldırı 30 Mart'ta Bağdat Caddesi'nde yaşandı. İddiaya göre, Aliye Uzun cadde üzerinde yürürken yanına, motosikletli bir kişi yaklaştı. Silahını çeken kişi tek el ateş etti. Uzun'u bacağından vuran saldırgan kayıplara karıştı. Yaralanan Aliye Uzun hastaneye kaldırıldı.






Olayla ilgili Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Ancak olayın tüm yönüyle araştırılabilmesi için konuyu Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün devraldı.

YAŞLI SEVGİLİ İDDİASI

Olayın ardından Uzun’un polise bir iş inası ile ilişkisinden bahsettiği iddia ediliyor. İddialara göre, 80 yaşındaki iş insanı ile ilişkisi olan Uzun, bu iş insanın eşinden tehdit alıyordu. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatan polis, bu iddianın doğru olup olmadığını ad incelemeye aldı.





ÇATIŞMA DOSYASINDA ADI GEÇİYORDU

Saldırıya uğrayan Aliye Uzun ismi ilk olarak 2016'da Ömer Erdal Kartal ve uyuşturucu baronu Naci Şerifi Zindaşti arasında Sarıyer'de yaşanan silahlı çatışmanın soruşturmasında yer almıştı. Büyükçekmece'de 2014'te düzenlenen saldırıda kızı ve yeğeni öldürülen İranlı Zindaşti, çok sayıda cinayetin yer aldığı dosya kapsamında 6 Nisan 2018'de düzenlenen baskınla adamlarıyla yakalanmıştı. Ancak cezaevinde 6 ay kaldıktan sonra serbest kalmıştı. Arından yeniden yakalama kararı çıkarılmış ancak Zindaşti'nin kayıplara karışmıştı. Daha sonra bir video yayınlayan uyuşturucu baronunun İran'da olduğu iddia edilmişti.




ZİNDAŞTİ İLE BURHAN KUZU'YU TANIŞTIRAN İSİM

Uyuşturucu baronu Naci Şerif Zindaşti'nin serbest kalması gündem olurken, ilişkileri de kamuoyunda mercek altına alınmıştı. Zindaşti ile AKP’li Burhan Kuzu'nun tanışıyor olduğu ortaya çıkmıştı. Pandemi sürecinde rahatsızlandığı açıklanan ve 1 Kasım 2020'de hayatını kaybeden Kuzu ölümünden aylar önce yaptığı açıklamada Zindaşti ile kendisini Aliye Uzun'un tanıştırdığı belirtmişti.




 

YORUMLAR

  • 0 Yorum