Son dakika haberi! Murat Kurum'dan önemli açıklamalar: İstanbul'da tabela belediyeciliği var

Seçim çalışmalarının nasıl geçtiğini anlatan Cumhur İttifakı Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum, İstanbul'un sandığa gittiğinde oyu hizmetten yana...

Son dakika haberi! Murat Kurum'dan önemli açıklamalar: İstanbul'da tabela belediyeciliği var
30 Mart 2024 - 01:44

Cumhur İttifakı Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum, TRT Haber'de gazetecilerin sorularını cevapladı. Kurum'un açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

"İSTANBUL'UN OYU HİZMETTEN YANA KULLANACAĞINA EMİNİM"

90 gündür vatandaşımızla buluştuk. Toplumun tüm kesimlerinin İstanbul'a ilişkin beklentilerini dinleme imkanı bulduk. Yoğun bir süreç geçirdik. Her gün o birliktelik kartopu gibi büyüdü. Geçmişim de neler yaptığımız bilmeyenlere de aktarmış olduk. 3 lansman yaptık. Perşembe günü 6 ay ve 1 yıllık planımızı paylaştık. 1 Nisan sonrası ne yapmak istediğimizi anlattım. Güzel bir süreç geçti. İnşallah 31 Mart'ta bunun meyvesini alacağız. İstanbul'un sandığa gittiğinde oyu hizmetten yana kullanacağına eminim.

"1 NİSAN'DAN SONRA ÇÖZÜME ODAKLANACAĞIZ"

1 Nisan'dan sonra çözüme odaklanacağız. Milletimiz bizden görev yaptığımız süreçte neler bekliyorsa onları gerçekleştirmeye çalıştım. Milletimizin beklentisini esas aldık. Ankara'da bir tanıdığın varsa bir şey olacaksın gibi bir anlayış olmadığını Murat Kurum göstermiş oldu. Baykar'ı ziyaret ettim. Kararsız bir gencimiz sordu, en önemli konunun deprem olduğunu düşünüyorum dedi. Neler yaptığımı anlattım ve ikna olduğunu düşünüyorum. Kararsız seçmen kendilerine yapılacak hizmete dikkat ediyor. Adaylara baktığımızda herkesin bir geçmişi var, referansımız geçmişimiz. Kararsız seçmen buna göre hareket ediyor. Mesele Murat Kurum değil, İstanbul'un geleceği. İstanbul'un güçlü olması demek Türkiye'nin güçlü olması demek.

"MAL VARLIĞI NASIL OLUR DA VERİLDİKTEN 3 GÜN SONRA 1,5 MİLYAR ARTAR"

Biz konuya çok çalıştık. Yetkin kişilerle bunları projeye çevirdik. 1 Nisan sabahı ne yapacağımızı bildiğimiz bir süreç olacak. İstanbul ihmal edilmiş. İstanbul kırgın. 5 yıllık süreçte algı siyaseti yapılmış, eser yok hizmet yok. İstanbul rant olarak görülmüş, 5 yıldır kaynak çarçur edilmiş. Reklam bütçesine deprem bütçesinin iki katı harcanır mı? Vatandaş sorunların çözümünü bekliyor. Sonra da tabelalara israfı bitirdik diyorsunuz. İstanbul'un bu kadar sorunu varken, balya balya paralarla görüntüleri İstanbul beklemez. Mal varlığı nasıl olur da verildikten 3 gün sonra 1,5 milyar artar. Niye gizlersiniz malınız varsa vardır. Bir il binasını almayı beceremiyorsan böyle bir şehri nasıl yöneteceksin. Hiç mi utanma yok?

ULAŞIM 

İstanbullular şeffaflık bekliyor. Metro ve metrobüslerdeki sorunları giderecek adımları hemen atacağız. Ulaştırma bakanlığı daha fazla, 5 katı metro yapıyor. Bir engelleme de yok. Engelleyen kendileri. Engelleyen İBB'nin başındaki adam. Odağı burası değil. İstanbulla dertli değil, hiçbir sorunu çözmedi. İlk 6 ay İkitelli-Ataköy Mimar Sinan İstasyonu'nu açacağız. Samandıra Sultanbeyli hattının ihalesini geçmiş dönemde yaptık. 1 yılda bunu açacağız. Kabataş Yıldız'ı ilk yıl hizmete açacağız. 389,5 km metrosu var İstanbul'un. 17.88 km yapıldı 5 yılda. biz 40 km ekleyerek 420 km'ye çıkarmış olacağız. 

"İBB YÖNETİMİNİN BAŞLATTIĞI TEK BİR METRO PROJESİ YOK"

İstanbullu artık 'Hizmet gelsin' diyor. İstanbul'da İBB yönetiminin başlattığı tek bir metro projesi yok. 1 yıl içinde 20 hat ve 270,6 km raylı sistem çalışması başlayacak. Küçükçekmece, Büyükçekmece, Sarıyer'i de alacağız. Avcılar'da da çok iyi gidiyoruz. Küfe boş anlatabileceği eser yok hizmet yok. İBB yönetimi vaatlerini bile hatırlamıyor, projelerini anlatamıyor. İncirli Söğütlüçeşme hattının yapımını ilk yıl başlatacağız. Boğaz'ın altını geçeceğiz bununla.

"BİR DÖN BAK AYNAYA NEDEN YALNIZSIN"

İstanbul'da taş üstüne taş koymadılar. Vefa diye bir şey yok. Şimdi 'Yalnızım' diyor. Bir dön bak aynaya neden yalnızsın. Biz 22 yıldır ülkemize hizmet ediyoruz. Karşı tarafta sürekli kaos var, proje ve eser üretmediler. Toplam 185 km uzunluğunda 11 yeni raylı sistem hattını, ilk yıl için 20 hat çalışmasını sürdürmüş olacağız. İstanbul'da trafik çilesi bitecek. İlk 6 ayda yeni yollar ve raylı sistemlerin inşasına başlayacağız. 6 ayda 41 km, 1 yıl sonunda 47 km tünel yapımına başlanacak. Beyazıt'a gittim, 3 sene sürer mi bir kaldırım çalışması. Oralar 2-3 ayda yapılacak işler. 3 ayda deprem bölgesinde 180 bin konut inşasını başlattık. 1 yılda 45 kavşağın yapımını tamamlayacağız. 50 km motosiklet yolunu ilk yıl hizmete açacağız.

"İSPARK ZARAR EDİYOR"

İspark zarar ediyor. İlk 1 yılda 50 bin araçlık otoparkın yapımına başlanacak. İlk yıl 25 bin araçlık otoparkı hizmete alacağız. İlk 6 ay taksi problemini çözeceğiz. Merkezi taksi uygulamasını getireceğiz. Taksi sistemini tek bir merkezden yöneteceğiz. Ödül ceza uygulamalarını işleteceğiz. Dijitalleşen bir İstanbul olacak. Beyaz Masa ve taksi sitemini tek bir merkezden ulaşılabilecek. İstanbul taksisi marka haline gelecek. İlk 6 ayda İstanbul'un taksi sorununu çözeceğiz, gündemden çıkacak. Deprem, afet oldu İstanbul İzmir Antalya büyükşehir belediyeleri gelse 100 bin konut yapsa kim engelleyebilirdi.

"650 BİN YENİ KONUTU TAMAMLAYACAĞIZ"

İETT otobüsleri, bakımları yandaşlara yaptırıldığı için yanıyor. İşleri liyakatli ellerle yapacağız. Ben 5 yılda 365 bin konutu başlattım. 650 bin yeni konutu tamamlayacağız. İstanbul'u depreme hazırlamak için gece gündüz çalışacağız. Bir kısmını bitirdim teslim ettim. 81 ile 72 milyon millet bahçesi kazandırarak buraya geldik. 81 ilde eserimiz var alın terimiz var. O kadar korkuyorlar çünkü her şeyi kaybedecekler.31 Mart akşamı manipülasyonlara devam edecekler, yalan yanlış anketleri öne sürüyorlar. Geride olduklarını adları gibi biliyorlar.

"15 NİSAN'DA YARISI BİZDEN KAMPANYASINA BAŞVURULARI BAŞLATIYORUZ"

15 Nisan'da yarısı bizden kampanyasına başvuruları başlatıyoruz. Başvuru süresi 1 ay olacak. İlk 6 ayda 20 bin konutun yapımına başlayacağız. 250 bin konut için imar düzenlemelerini tamamlayacağız. En acil ihtiyaç depreme hazırlık. İstanbul'u depreme hazır hale getirmek için aralıksız çalışacağız. Kapsamlı afet yönetim sistemi olacak. 1 yılın sonunda 7 adet afet müdahale merkezinin inşası başlayacak.

"1 YILDA 100 KREŞ AÇACAĞIZ"

1 yıl içerisinde 100 tane kreş açacağız. 7/24 çalışacak. Çalışan annelerimiz çocuklarını bırakacak yer alıyorlar. 39 ilçeye eş zamanlı çalışacağız. Sahipsiz hayvanlar konusunda 5 yılda bir adım bile yok. Kadınlarımız çocuklarımız sokakta yürüyemiyor. Bu konuyu sorun olmaktan çıkarmamız lazım. 39 ilçeye açacağız. 50 bin kapasiteli iki yakaya da ayrıca açacağız. Bakım aşılama tedavi gibi ihtiyaçlarını karşılayacağız. Hayvanları sahiplene bileceksiniz. Kısırlaştırmayı da yapmamız lazım. Temel atmama törenleri attıkları vardı.  Müsilajı bertaraf ettiğimizde tüm başkanlar vardı. Ben de başkanlık yaptım o toplantıya. Arıtma tesisi yapılarak çözülür dediler.  Büyükşehir Belediyesi'nin mülkiyetinde yerler var. Uygun yer nereyse oraya yapacağız. Haliç'i de korumamız lazım. Çevre meselesi yatırım ister. Ancak böyle korursunuz. İklim değişiyor. 15 sene sonra şunu konuşacağız. 'İstanbul'da iklim değişti. Sokakta yürünmez hale geldi'. Bunu ister miyiz? Bu yüzden Silahtarağa Arıtma Tesisi'nin vatandaşlarımızın alkışlarıyla yapacağız.

"GENÇLERİMİZE PAYLAŞIMLI OFİSLER YAPACAĞIZ"

Gençlerimize paylaşımlı ofisler açacağız. Bir bina düşünün. İBB mülkiyetinde. Gençlerimiz masalarını kiralayacaklar. Uygun şartlarda vereceğiz. Bunları TEKNOPARK'larla bağlayacağız. Paylaşımlı ofiste işini yapıp üretecek. Burası 7/24 yaşayacak. Hem paylaşımları ofisleri gençlerimizi kazandıracağız hem de İSMEK'lerle ara elemanları İstanbul'a kazandıracağız. İSMEK'in kursları atölyeleri orada olacak. Çocuklar okurken yetişsin istiyoruz.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE 10 BİN TL BURS

Emeklilerimize her ay 2 bin 500 TL ödeyeceğiz. Her ay İstanbul Kart'larına yatıracağız. İhtiyaç sahibi tüm emeklilerimize vereceğiz. İhtiyaç sahibi belli zaten. Bize başvurmuşsa şartlara uyuyorsa vereceğiz.  İlköğretim öğrencilerine ücretsiz ulaşım sağlayacağız. Üniversite öğrencileri 150 TL ile ulaşım sağlayacak. Öğretmenlerimize indirim yapacağız. Eğer aktarma varsa deniz ulaşımında ücret almayacağız. İstanbul'da deniz ulaşımını teşvik edeceğiz. Üniversite öğrencilerimize yılda 10 bin TL burs desteği vereceğiz. Bizim zamanımızda biz alamadık. Keşke büyükşehir belediyesi de bize verseydi. Öğrencilerimizin evlerine aylık 25 metreküp doğalgaz desteği vereceğiz. Evlenecek gençlere 50 bin TL beyaz eşya desteği vereceğiz. Kadın girişimcilerimizin üretime katkısını istiyoruz. Kadın girişimlerimize ve gençlerimize 100 bin TL sermaye desteği vereceğiz. Bunları ilk 6 ayda vereceğiz. Unutma yok, hatırlamama yok. Mekan İstanbul 39 ilçede hizmet verecek. Eğitim İstanbul'da külfet olmayacak. Niye? Çünkü onlara balık tutmayı öğreteceğiz. Eşsiz İstanbul'da yaşlılarımıza hizmet vereceğiz. Şuan ki sosyal yardımların hepsi de devam edecek. Sütü kesmeyeceğiz. Hem sütümüzü dağıtacağız hem de ilköğretim öğrencilerimize beslenme desteği vereceğiz. İlköğretimde okuyan öğrencilerin beslenme, güvenlik ve temizlik ihtiyaçlarını biz vereceğiz.

Bir askerlik anımı da anlatayım. Ben askerliğimi komando olarak Şırnak'ta yaptım. Termal kamera vardı. Kısıtlı imkanlarla terörle mücadele ediyorduk. O gün o 'larımız S'larımız olsaydı birçok şehidimiz hayatta olacaktır. Özdemir abinin çocukları gençlerle bir olmuş. Bizi kardeşleri gibi karşıladılar. Emek veren herkesten Allah razı olsun. Güçlü Türkiye olacaksak bu işletmelerimizin İstanbul'un her yerine yayılması lazım. Atatürk'ün hayal ettiği muasır medeniyet seviyesine çıkacaksak böyle çıkacağız. Projelerimizi anlattık. Onlar da mutlu oldular.

Kaynak Hürriyet


YORUMLAR

  • 0 Yorum