Son dakika: İçişleri duyurdu! Mersin'de bombalı saldırı hazırlığındaki teröristler yakalandı

İçişleri Bakanlığı, Mersin'de Pençe-Kilit operasyonuna misilleme yapmak amacıyla bombalı eylem hazırlığındaki 6 teröristin yakalanarak gözaltına alındığını açıkladı. Milli Savunma Bakanlığı da Barış Pınarı ve Fırat Kalkanı bölgelerine saldırı hazırlığındaki teröristlere vurulan darbeyi duyurdu.

Son dakika: İçişleri duyurdu! Mersin'de bombalı saldırı hazırlığındaki teröristler yakalandı
28 Nisan 2022 - 10:33

Terörü Türkiye'nin gündeminden çıkarmak amacıyla yürütülen Pençe-Kilit operasyonu sürüyor. Operasyonda 60'a yakın terörist etkisiz hale getirildi. Son olarak ise operasyona misilleme yapmak amacıyla bombalı saldırı hazırlığında olan teröristler yakalandı. Mersin'de yakalanan teröristlerin gözaltına alındığı bildirildi. Açıklamayı İçişleri Bakanlığı yaptı. Milli Savunma Bakanlığı ise Barış Pınarı ve Fırat Kalkanı bölgelerine saldırı hazırlığındaki 12 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

 

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Mersin İl Jandarma Komutanlığınca, 27 Nisan 2022 tarihinde Mersin Toroslar ve Akdeniz ilçelerinde, PKK-KCK Silahlı terör örgütünün yurt içi eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, Irak’ın kuzeyindeki Metina, Avaşin Basyan ve Zap bölgelerine yönelik yürütülen Pençe-Kilit operasyonuna misilleme yapmak amacıyla, EYP düzenekli bombalı eylem arayışı içerisinde oldukları tespit edilen 6 terörist, eş zamanlı operasyonla kaldıkları ikametlerde yakalanarak gözaltına alınmıştır."

TERÖRİSTLERE BİR DARBE DAHA!

Milli Savunma Bakanlığı'nın açıklaması ise şu şekilde:

"Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Suriye'nin kuzeyindeki terör inlerini yerle bir etmeyi sürdürüyor. Barış Pınarı ve Fırat Kalkanı bölgelerine saldırı hazırlığında oldukları tespit edilen 12 PKK/YPG'li terörist etkisiz hâle getirildi."

YORUMLAR

  • 0 Yorum