SON DAKİKA | Özgür Özel resmen duyurdu "CHP Genel Başkanlığına adaylığımı ilan ediyorum" Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı! İmamoğlu'nun paylaşımına anında yanıt verdi

Son dakika haberi: CHP'de değişim çağrıları, genel başkan adaylığı tartışmaları bir süredir sürerken önemli bir gelişme yaşandı. CHP'li Özgür Özel, kameraların karşısında CHP genel başkanlığına adaylığını açıkladı. Özel konuşmasında Yeni yüzyılda yeni bir siyaset için yeni yaklaşımlarla yol alacağız. CHP'deki değişim ülkenin değişimi için ön koşuldur dedi ve '3 dönem sınırı' başta olmak üzere planlarını açıkladı. Kılıçdaroğlu'nu da hedef alan Özel, İmamoğlu'nun jet paylaşımına da yanıt verdi.

SON DAKİKA | Özgür Özel resmen duyurdu "CHP Genel Başkanlığına adaylığımı ilan ediyorum" Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı! İmamoğlu'nun paylaşımına anında yanıt verdi
15 Eylül 2023 - 16:58

Son dakika haberi: CHP Grup Başkanı Özgür Özel, CHP Genel Başkanlığı yarışına katıldı. Özel, kameraların karşısına geçerek adaylıkla ilgili açıklamalarda bulundu.

Özel'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Amasız fakatsız çıkılan yolun ilk adımını atıyoruz. Partimizin yönetimi yenilginin sorumluluğunu üstlenmedi. Sorumluluk üstlenmeyen bir yönetim kabul edilemez.

39 MİLLETVEKİLİ VE PARTİLER ARASI PROTOKOLLER

Partimizin 39 milletvekilini başka partilere vermesi unutulmaz hasar bırakmıştır. Aynı şekilde partiler arası imzalanan protokollere dair bilgilendirme dahi yapılmadan süreç izlenmiştir. Sorumluluk üstlenmeyen yönetim tarzı kabul edilemez.

Partinin, lideri, kadrosu ve tüzüğü mutlaka değişmeli.

yüzyılın CHP'si karar alma süreçleri, katılım ve etik ilkeler bakımından yola devam etmelidir. Partinin lideri, kadro, siyaset yapma tarzı yenilenmeli. Tüzükteki yetki ve sorumlulukları bazen aşan yönetim anlayışı toptan terkedilmelidir.

DANIŞMAN ATAMALARI

Danışmanlık kurumu partiyi işlevsiz hale getirdi.

Güçlü kurumsallaşma başarının ön koşuludur. CHP tüm kurumlarıyla diri ve canlı olmak zorundadır. Karar alma ve aday belirleme neredeyse tamamen merkezileşmiş, üye ve örgüt yapısının sağlıksız olduğu iddia edilerek ön seçim terkedilmiş, parti kararları atanmış danışmanların yönlendirmeleriyle belirlenmiştir.

Şimdi tarihsel bir kararın eşiğindeyiz. Siyasetsizliğin partisi mi olacağız, örgütümüzü siyasetin öznesi yapacak bir değişimle umut mu olacağız? CHP'deki değişim, ülkenin değişimi için ön koşuldur. Bizim de hikayemiz burada başlıyor.

"3 DÖNEM SINIRI GETİRİLECEK"

Milletvekili, belediye başkanı ve meclis üyeleri adaylarının belirlenmesinde ön seçim yöntemi hesap alınacak ve yeniden aday gösterilecek yerel yöneticiler için halkın memnuniyeti ölçen objektif kriterler gözetilecektir.

Genel Merkez yöneticiler, milletvekilleri, belediye başkanları ve meclis üyeleri için 3 dönem sınırı getirilecektir.

Kadınlar için eşit temsil benimsenecektir. MYK üyelerinin 2/3'ü PM üyeleri arasından doğrudan seçilecektir.

Bu çağrım tüm değişimi birlikte yapmaya ve yeni yolu birlikte yürümeye dahildir. Sorunu doğru tespit etmez, yaşananlardan ders aldığımıza insanları ikna etmezsek CHP başta olmak üzere tüm muhalefet seçmen gözünde değersizleşecektir.

ADAYLIĞINI İLAN ETTİ

Atatürk'ün partisini iktidar yapabilmek için Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanlığına adaylığımı ilan ediyorum.

Bir an önce Kurultay yapılmalıdır.

İlk yorum İmamoğlu'ndan geldi!

GRUP BAŞKANLIĞINA DEVAM EDECEK Mİ?

Yarından itibaren il kongrelerimiz yapılacak. Özgür Özel, halkın yanında. 50 gün boyunca çalışmaya devam edeceğiz. Kurultay kararı alınmış değil, bundan sonraki süreçte bu değerlendirmeyi yapacağız. Ben kazanırsam Genel Başkan ve Grup Başkanı olacağım. Bu süreçle ilgili durumu ikilik olarak tanımlamamak gerekiyor.

İMAMOĞLU'NUN PAYLAŞIMINA YORUM

Özgür Özel kaybederse partinin neferi olarak çalışmaya devam eder. Baba evinden ayrılmaz. Burası CHP'lilerin baba evidir. İmamoğlu'nun da paylaşımını az önce gördüm. Bundan da büyük bir memnuniyet duydum. İmamoğlu da bu partinin bir evladıdır. Onun değişim konusundaki yaklaşımını önemsiyorum. Bu partiyi birleştireceğiz, bütünleştireceğiz.

CHP gibi demokrasiyi içselleştirmiş partiler, rekabetten zayıf düşmezler, yarışlarda bölünmezler. Umut dolarak yollarına devam ederler. Siyasette kameraların önünde 3 kez ağladım. Biri İBB'nin balkonunda mazbatamızla birlikte teslim almaya gelirken karşımdaki kalabalığın gözyaşları içinde el sallamalarına karşılık verirken ağladım. Bir tanesi, SOMA davasında "And olsun ki hesap soracağız" derken ağladım. Bir de partimizin grup toplantısında liderimiz veda ederken ağladım.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ'IN BELEDİYE BAŞKANLIĞI ADAYLIĞI

Kararı o günkü parti lideri değil parti meclisi verecektir.

SEÇİLMESİ HALİNDE BİR İTTİFAK ARAYIŞI OLACAK MI?

Bugünkü moral bozukluğu, geçmiş ittifakın bileşenleri tarafından söylenen sözler, hem partide hem toplumda bir gerginlik ve umutsuzluğa yönlendirmiş ve ittifak kapasitesi kapanmış gibi görünüyor. Bunun için bir şeylerin değişmesine ihtiyaç var. İttifakların ne şekilde yapılabileceği, ölçme, değerlendirmeye, iç hukuka dayanan, şeffaf, denetlenebilir ve hesap verilebilir bir ittifak anlaşmasının elbette peşinde oluruz. Olmazsa olmaz şart önümüzdeki kongredir, kurultaydır ve değişimdir.

Kurultayda doğal olarak her bir delegemizin oyuna talibiz. Bugünden itibaren her bir delegenin oyuna talibiz. Değişim talebi meşru ve dinamik bir taleptir. Değişim talebi partinin üzerine uzlaştığı bir yürüyüşe dönmüş durumdadır, ayrımız gayrımız yoktur.

KILIÇDAROĞLU'NUN, ÖZEL'İN ADAYLIĞINI DÜN DUYURMASI

Bazen adaylıklar kendiliğinden ilan edilebilir ama bazen de o adaylığı birinin ilan etmesi beklenebilir. Dün sayın genel başkanın benim adaylığımı ilan etmiş olmasını sayın genel başkanın bir jesti olarak görüyorum. Ve parti tarihini bilen, bagajı olmayan gençler vardır ve ben öyle bir genç olursa görevi seve seve kendisine teslim ederim yaklaşımının bir devamı olduğunu ümit etmek istiyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum