Ünlü fenomenlere şok baskın...Aralarında Murat Noyan ve Onur Sermik'te yer alıyor

İçişleri Bakanlığı, kripto para operasyonunda 120 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya da yaptığı açıklamanın operasyonunda önemli ayrıntılar ortaya çıktı. Operasyon kapsamında çeteyle bağlantılı olduğu iddia edilen milyonluk takipçiye sahip toplam sosyal medya fenomenleri de gözaltına alındı. Yapılan soruşturma kapmasında 42 sosyal medya fenomene ait bin 700 banka hesabı, tüm sanal varlıklarına ve birçok daireye de el konuldu.

Ünlü fenomenlere şok baskın...Aralarında Murat Noyan ve Onur Sermik'te yer alıyor
20 Haziran 2023 - 14:33 - Güncelleme: 26 Haziran 2023 - 01:33

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada İstanbul merkezli 37 ilde düzenlenen eş zamanlı kripto para operasyonunda 120 şüphelinin yakalandığı kaydedildi. Muhabir Tv'nin haberine göreİstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildi. Kripto para dolandırıcılığı operasyonunda yeni gelişmeler yaşandı.




ÇALIŞMA SİSTEMLERİ ORTAYA ÇIKARILDI

Düzenlenen büyük operasyonla ilgili polisin yaptığı tespite göre, suç şebekesi bazı TikTok fenomenleriyle anlaşma yaptı. Komisyon karşılığı yapılan anlaşmaya göre; şebeke yöneticileri TikTok üzerinde para yerine geçen jetonlar satın aldı. Sanal para gibi kullanılan bu jetonlar (Aslan, Kalp, Gözlük, Spor Araba vs.) fenomenlere gönderildi. Bu yöntemle fenomenlere yüklü miktarda para gönderildi. Daha sonra ise çete üyeleri bu paraların büyük kısmını fenomenlerden geri alarak fenomenlere küçük bir komisyon ödedi.


PARAYI FENOMENLERLE BİRLİKTE AKLAMIŞLAR

Ortaya çıkan bu detalara göre şüphelilerin TikTok’ta “Jeton” adı verilen sanal para alabildiklerini daha sonra bir kereliğine mahsus bu jetonu geri iade edebildiklerini ancak aldıkları jetonu sadece anlaşmalı oldukları fenomenlere gönderdiklerini, fenomenlerin ise parayı önceden belirlenen hesaplara aktardıklarını saptadı.

 


1 MİLYAR 200 MİLYON LİRA PARA AKİŞİ GÖRÜLDÜ

Polisin yaptığı çalışmaların yanında MASAK  tarafından da araştırma yapıldı. Çalışmalarda şebekenin 4 binden fazla banka hareketi ile sosyal medya fenomenlerine 1 milyar 200 milyon lira aktardığı belirlendi.


215 ŞÜPHELİ

Siber polisin yaptığı çalışmada, 215 şüpheli belirlendi. Çalışmaların ardından şüphelilerin yakalanması için 37 ilde operasyon düzenlendi. Baskında, aralarında sosyal medya fenomenlerinin de bulunduğu 120 şüpheli yakalandı.





42 FENOMENİN MAL VARLIKLARINA EL KONULDU

MASAK ve polisin çalışmalarında belirlenen 42 fenomene ait bin 700 banka hesabı, tüm sanal para varlıklarına, 32 daire, 1 villa, 9 arsa 6 iş yeri, 38 lüks otomobil, 14 şirkete ait ortaklık paylarına mahkeme kararıyla el konuldu. Aramalarda ayrıca 82 bin TL, 17 bin 300 dolar, 6 bin 650 Euro, 2 ruhsatsız silah, 1 kuru sıkı silah ve 93 fişek bulundu.


SOSYAL MEDYA FENOMENLERİNE AKTARILAN PARALAR TESPİT EDİLDİ



Polisin çalışmasında, şebekenin bazı sosyal medya fenomenlerine aktardığı paralarla ilgili de detaylar ortaya çıktı. İddiaya göre, çete üyeleri; Tiktok fenomenleri üzerinden aktarılan para trafiği inceleniyor.

Olayla ilgili çok yönlü soruşturmaya devam ediliyor
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum