20 yıl sonra açılan Hande Çinkitaş davasında beraat kararı

Son dakika haberine göre İstanbul Kadıköy’de 2001 yılında öldürülen 12 yaşındaki Hande Çinkitaş ile ilgili davada sıcak bir gelişme yaşandı. Mahkeme, baba Nezih Çinkitaş ve üvey anne Şehnaz Çinkitaş’a beraat kararı verdi

20 yıl sonra açılan Hande Çinkitaş davasında beraat kararı
30 Mayıs 2022 - 12:47


Son dakika... Kadıköy’de 12 yaşındaki Hande Çinkitaş’ın 20 yıl önce vahşice öldürülmesiyle ilgili davanın altıncı celsesi bugün görüldü.

Muhabir Tv'nin haberine göre Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Nezih Çinkitaş ve Şehnaz Çinkitaş katıldı. Duruşmada anne Handan Yılmazer, müşteki avukatı Hasan Kocabey ve sanık avukatları da yer aldı.






 

"20 YILDIR KATİL DEĞİLDİM, ŞİMDİ Mİ OLDUM"

Söz verilen Baba Nezih Çinkitaş, ”Ben Allah diyorum diyecek başka sözüm yok. Şurada en masum insan benim. 5- 6 ay boşu boşuna ceza evinde yattım. Kendimi nasıl bir kumpasın içinde buldum anlamıyorum. Aradan 20 sene geçmiş kızımın katilinin bulunmasını istiyorum. 20 senedir katil değildim şimdi mi oldum. Ben kara vicdanlı değilim. Bu hayatıma kadar adım gibi temiz bir hayat yaşadım. Ben sanık da değilim şüpheli de değilim. 22 seneden beri cehennem hayatı yaşıyorum. 60 yaşındayım başım hep dik gezdim. İfademin çelişkili olduğuna dair hiçbir şeyi kabul etmiyorum” şeklinde konuştu.







 

"MASUMUM TAHLİYEMİ İSTİYORUM"

Söz verilen Şehnaz Çinkitaş, “İfademin başından beri söylüyorum suçsuzum. 6- 5 ay boşuna yattım. Cezaevindeki arkadaşlarımla programları izliyorduk. Sen hiç böyle insan değilsin diyorlar. Halktan gelen tepkiler ise öz anneyi suçladı beni taktir etti. Bir üvey anne olarak kapını açmışsın dediler. Masumum tahliyemi istiyorum” şeklinde konuştu.







Kararını açıklayan mahkeme, sanık Nezih ve Şehnaz Çinkitaş’ın “canavarca hisle veya eziyet çektirerek alt soydan akrabayı kasten öldürme” suçundan beraatine karar verdi.


Çinkitaş cinayeti davasında yeni gelişme



İDDİANAME

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede Kadıköy'de 4 Ocak 2001'de Hande Çinkitaş'ın öldürüldüğü anlatılıyor. İddianamede Çinkitaş'ın başına çekiçle vurulup boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin babası Nezih Çinkitaş ve üvey annesi Şehnaz Çinkitaş hakkında "Canavarca hisle eziyet çektirerek alt soydan akrabayı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyor.
İddianamede olayda kullanılan bıçakta Nezih Çinkitaş'ın parmak izine rastlanmadığı ancak 19 yıl sonra bıçak üzerinde yapılan DNA incelemesinde bıçağın keskin ucunda Nezih Çinkitaş'ın yoğun olarak DNA profilinin tespit edildiği belirtiliyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum