Acun Ilıcalı: 10 dakikada 'Hull City'yi alıyorum' dedim | Gurur duyulacak takım oluşturacağız

Acun Ilıcalı, Championship temsilcisini satın almaya nasıl karar verdiğini açıkladı. Hull City'nin alış süreciyle ilgili konuşan Ilıcalı, “İlk kez stada...

Acun Ilıcalı: 10 dakikada 'Hull City'yi alıyorum' dedim | Gurur duyulacak takım oluşturacağız
24 Ekim 2023 - 14:49

İngiltere’de Championship’te mücadele eden Hull City’nin sahibi Acun Ilıcalı, 1904’te kurulan ve 119 yıllık mazisi olan kulübü almaya 10 dakikada karar verdiğini söyledi. Hull City’nin sahasında Southampton’ı konuk ettiği maçı Acun Ilıcalı’nın misafiri olarak MKM Stadı’nda tribünden izlerken Türkiye’nin İngiltere Büyükelçisi Koray Ertaş, Manchester Konsolosu Seyfi Onur Sayın’ın da aralarında yer aldığı birbirinden değerli konuklarla keyifli bir futbol sohbeti gerçekleştirdik.

BUGÜN KAYBETTİK, HAFTAYA KAZANABİLİRİZ

Hull City 1-0 geri düştüğü maçta sadece 5 dakika sonra yanıt verse de 90+5. dakikada gelen golle kaybetti. Acun Ilıcalı son saniyede yedikleri golle 2-1 mağlup olmanın üzüntüsünü yaşarken soğuk kanlı ve rahattı. Ilıcalı “Futbolda böyle şeyler oluyor” diyerek moralini hiç bozmadı ve ekledi: “Haftaya Birmingham deplasmanımız var. Orada daha baskılı oynar kazanabiliriz.” Ilıcalı, Hull City’nin taraftarı ile bütünleştiğini belirtirken takımı nasıl almaya karar verdiğini şu sözlerle anlattı:

HEDEFİMİZ PREMİER LİG’E ÇIKMAK

“İlk kez stada geldiğimde 10 dakika içinde eski patrona ‘Hull City takımını satın alıyorum’ dedim. Çünkü buradaki futbola sevdalı, holiganı olmayan, her maçta yense de yenilse de arma ve kulübüne bağlı taraftarlar sadece İngiltere’ye değil dünyaya örnek. Burada İngiliz taraftarların Türk bayraklarıyla maça gelmesi beni ayrı duygulandırıyor. Tüm planlarımız Premier Lig için. Bunun için ama planlı bir şekilde çalışıyoruz. Gurur duyulacak takım oluşturacağız.”

HULL CiTY EViNDE HER MAÇI DOLU TRiBÜNLERE OYNUYOR

Acun Ilıcalı taraftarların takımlarına büyük destek verdiğini de ifade ederken, “Şu anda kombinelerin yüzde 66’sı satıldı. Kombine konusunda rekora gidiyoruz, 25 bin 400 kişilik stadımız her maçta full çekiyor. Futbol dışında önemli etkinlikler için stadımız 24 saat açık. Sponsorlar büyük ilgi gösteriyorlar. Şu anda Corendon Airlines Yönetim Kurul Başkanı Yıldıray Karaer ile sponsorluk anlaşması yaptık. Kendilerinin stadımızda misafirlerini ağırlayacağı özel salonu var Bir çok etkinlikler yapıyorlar” dedi.

Kaynak Hürriyet

YORUMLAR

  • 0 Yorum