Fenerbahçe'nin 3 silahşörü Szymanski, Dzeko ve İrfan Can Kahveci, 17 takımdan daha fazla gol attı

Fenerbahçe’nin süper üçlüsü bu sezon toplam 26 gol kaydetti. Szymanski, Dzeko ve İrfan Can bu sezon sarı lacivertli ekibin gollerinin yarısından fazlasını...

Fenerbahçe'nin 3 silahşörü Szymanski, Dzeko ve İrfan Can Kahveci, 17 takımdan daha fazla gol attı
24 Ekim 2023 - 14:49

Sezona süper başlayan ve 17 resmi maçta 17. galibiyetini elde eden Fenerbahçe’de üç futbolcu attıkları gollerle öne çıkıyor. Edin Dzeko, Sebastian Szymanski ve İrfan Can Kahveci bu sezon toplamda 26 gole imza atarken, ayrıca 6 da asist yaptı. Boşnak Dzeko Süper Lig’de 7, Konferans Ligi’nde 2, Polonyalı Szymanski Süper Lig’de 6, Konferans Ligi’nde 3, İrfan Can ise her iki kulvarda da dörder gol kaydetti. Kanarya bu sezon resmi maçlarda 50 gol atarken bunların yarısından fazlası bu üçlüden geldi.

FENERBAHÇE’NiN AVERAJI BiLE RAKiPLERiN GOLÜNDEN FAZLA

Dzeko, Szymanski ve İrfan Can ayrıca 3 maçta tabelaya birlikte isimlerini yazdırdı. 5-0’lık Çaykur Rizespor, 3-2’lik Bitexen Antalyaspor maçından sonra önceki gün de Atakaş Hatayspor’a karşı bu üçlü birlikte gol sevinci yaşadı. Üç oyuncu; ligde Galatasaray ve Adana Demirspor dışındaki 17 takımdan daha fazla gol atma başarısı gösterdi. Geride kalan 9 maçta 24 gol atıp kalesinde ise 5 gol gören İsmail Kartal’ın ekibi, +19 averaja ulaştı. Sarı lacivertlilerin averajı, Adana Demirspor dışındaki bütün takımların geride kalan maçlarda attıkları gol sayısını geçti.

iRFAN CAN REKORUNU GELiŞTiRDi

F.Bahçe’nin 28 yaşındaki milli oyuncusu İrfan Can Kahveci, Hatayspor’a attığı golle kariyer rekorunu kırdı. İrfan Can, 16 resmi maçta 8’inci kez fileleri havalandırdı. Kariyerinde bir sezonda en çok 7 gol atan İrfan Can, bu sezon 16 maçta kendi rekorunu kırmayı başardı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum