Aslan Ali Bayık kimdir? Nerelidir? Hangi ilçenin belediye başkanıdır? Yaptığı hizmetler ve başarıları nelerdir?

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde yaptığı hizmetlerle gönülleri kazanan Hilvan belediye başkanı Aslan Ali Bayık'ın hayatı merak ediliyor. Siyaset hayatındaki hizmetleri ve özel yaşamıyla merak edilen Bayık kimdir?.......

Aslan Ali Bayık kimdir? Nerelidir? Hangi ilçenin belediye başkanıdır? Yaptığı hizmetler ve başarıları nelerdir?
30 Ocak 2022 - 19:03 - Güncelleme: 30 Ocak 2022 - 19:31

3 dönemdir Şanlıurfa Hilvan belediye başkanlığını başarıyla yapan Aslan Ali Bayık, kimdir? Nerelidir? Nerelerde çalıştı? Ne başarılara imza attı? Azmiyle nerelere geldi? Yaptığı hizmetler neler? Merak ediliyor..tüm bu detaylar haberimizde..

Hilvan Belediye Başkanı Bayık: Virüsün kimden ve nasıl bulaştığını anlamanız mümkün değil

HAYATI HİLVAN'DA BAŞLADI

Aslan Ali Bayık 1961 yılında Hilvan'ın Kepirhisar Köyü'nde doğdu. İlkokulu doğduğu köy olan Kepirhisar'da okuduktan sonra orta ve lise öğrenimini Şanlıurfa'da tamamladı. 1984 yılında iş hayatına başlayan Bayık, 1988 yılına kadar Hilvan Belediyesi'nde Su İşleri'nden sorumlu memur olarak çalıştı. Ardından Şanlıurfa Belediyesi'ne geçerek belediyenin çeşitli birimlerinde idareci olarak çalışma hayatını sürdürdü.


Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık Karantinada! - Urfa Haber | Şanlıurfa Gündeminin Tarafsız Adresi

2004 YILINDA SİYASETE ATILDI

25 yıl boyunca belediyecilik yapan Aslan Ali Bayık, iş hayatıyla beraber eğitim hayatını da devam ettirerek Harran Üniversitesi İklimlendirme Programından mezun oldu. Edindiği belediyecilik tecrübelerini hayata geçirmek ve ilçesine hizmet etmek amacıyla 2004 yılında siyasete atıldı.

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık'tan Kadir Gecesi mesajı

HİZMET İÇİN İDEALLERİNDEN VAZGEÇMEDİ

AK Parti'den Belediye Başkan Adayı oldu ancak çok az bir farkla seçimi kaybetti. Halk ile iç içe ve bütünleşerek yaşamına devam eden Bayık, çıktığı siyaset yolundan yılmayarak 2009 seçimlerinde yeniden Belediye Başkanlığı'na aday oldu. 2009 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Saadet Partisi'nden girdiği başkanlık yarışını kazandı.



HİLVAN'DA İLKLERE İMZA ATTI

Belediye başkanlığı kazanan Aslan Ali Bayık, "Hilvan Sevdalısı" sloganıyla ilçeye hizmet etmeye başladı. Hilvan'da ilklere imza atan Bayık,  Hilvan'a yenilikçi bir belediyecilik anlayışını getirdi. Bayık, ilçesine en iyi şekilde hizmet vermek ve hayalindeki projeleri daha erken hayata geçirmek için 28 Aralık 2010 tarihinde AK Parti'ye geçiş yaptı.

Bayık TEOG Birincilerini Altınla Ödüllendirdi. - WWW.URFA63HABER.COM

EN BÜYÜK SORUNU GİDERDİ

Belediye başkanlığı yaptığı birinci dönemde Hilvan'ın en büyük sorunu olan başta içme suyu olmak üzere, altyapı ve üstyapı sorunlarını gidererek geleceğe yönelik kalıcı çalışmalara imza attı.

Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık'tan hastalara moral ziyareti

İKİNCİ SEÇİMİ DE KAZANDI

2014 Mahalli İdareler Genel Mahalli Seçimleri'nde yeniden Ak Parti'den Başkan Adayı oldu. Halk hizmetlerinden dolayı bir kez daha kendisini seçti. İkinci döneminde de başlattığı sosyal projelerle yeniliğe devam eden Bayık, Eğitim başta olmak üzere mesleki ve iş istihdamına yönelik hayata geçirdiği girişimci projelerle yüzlerce gencin Türkiye'deki çeşitli üniversitelere girmesini sağladı.
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum