Hukukçu ve Siyasetçi kimliğiyle dikkat çekiyor: Zeynel Abidin Beyazgül kimdir? Nerelidir? Tüm detaylar

2019 yılındaki yerel seçimlerde Şanlıurfa'nın büyükşehir belediye başkanı seçilen Zeynel Abidin Beyazgül, hizmetleriyle dikkat çekiyor. Peki Şanlıurfa'ya farklı bir bakış açısı getiren Beyazgül kimdir?..

Hukukçu ve Siyasetçi kimliğiyle dikkat çekiyor: Zeynel Abidin Beyazgül kimdir? Nerelidir? Tüm detaylar
30 Ocak 2022 - 20:27 - Güncelleme: 30 Ocak 2022 - 21:02

2019 yılında yerel seçimlerde AK parti adına katıldığı yarışta Şanlıurfa Büyükşehir belediye başkanı seçilen Zeynel Abidin Beyazgül hukukçu kimliğiyle de dikkat çekiyor. Şanlıurfalılar tarafından sevilen hukukçu ve siyaset adamı Zeynel Abidin Beyazgül kimdir? sorusu merak ediliyor. Beyazgül ile ilgili tüm detaylar haberimizde..

AKP'li Şanlurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Beyazgül'e partisinden ağır suçlamalar: "Oğlun çuvalla para götürüyor", "Siyaset mafyacısı"...


HUKUK OKUDU

Zeynel Abidin Beyazgül, 1957 yılında Şanlıurfa'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Şanlıurfa'da tamamladıktan sonra girdiği üniversite sınavında iyi dereceyle İstanbul Ünivedsitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı. 1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.


Ak Partinin Şanlıurfa Adayı Zeynel Abidin Beyazgül Oldu - Son Dakika


İŞ HAYATI AKTİF OLDU

1985-1996 yılları arasında Avukatlık görevine başlayan Beyazgül, 1985 yılında Şanlıurfa Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğü yaptı.  1996 yılında Kayseri İncesu Noteri olarak atanan Beyazgül, Viranşehir 1'inci, Adıyaman 3'üncü, Adıyaman 1'inci ve Malatya 2'inci noterliğinden sonra Şanlıurfa 5'inci noterliğinde görevini ifa etti.


Şanlıurfa'lı Kadınların Muhteşem Mozaik Sergisi - Av.Zeynel Abidin BEYAZGÜL


ÖNEMLİ GÖREVLERDE YER ALDI

Beyazgül meslek hayatında çok önemli görevlerde yer aldı.  Beyazgül, Noterlik mesleği süresince 2011 yılında Malatya Noter Odası Başkanlığı, 2014-2018 yılları arasında ise Türkiye Noterler Birliği Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

Zeynel Abidin Beyazgül Haberleri | Endüstri Haber - Radyo I Dergi I Forum I Sosyal Medya


2019 YILINDA BÜYÜKŞEHİR BAŞKANI SEÇİLDİ

Beyazgül, 2004 yılında siyaset alanına ilk adımını attı. Beyazgül, 2004 yılında AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı görevini yaptı. Ardından 2015-2018 yılları arasında AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı görevini başarıyla icra eden Beyazgül, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Ak Parti tarafından büyükşehir adayı gösterildi. Seçimlerde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. 

AK Parti'nin Şanlıurfa adayı Zeynel Abidin Beyazgül oldu! Zeynel Abidin Beyazgül kimdir? - Yeni Şafak

BAŞARILI HİZMETLERDE BULUNDU

Beyazgül göreve geldikten sonra Şanlıurf'da önemli projelere imza attı. Sosyal yardımlar, eğitim ve kültür merkezleri ve kadın destek merkezleri konusunda başarılı hizmetlerde bulundu.
Zeynel Abidin Beyazgül, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül kimdir? - Emlak Sayfası


YORUMLAR

  • 0 Yorum