Baba Süreyya Karabulut "Anayasa Mahkemesine başvuracağız"

İstanbul’da 14 yıl önce Münevver Karabulut’u vahşice öldüren ve cezaevinde ölen Cem Garipoğlu’nun mezarının açılması için yapılan şikayet Adalet Bakanlığı tarafında red kararı çıktı. Şikayette bulunan Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut “Sonuna kadar gideceğiz. Anayasa Mahkemesine başvuracağız” dedi. Karabulut ailesinin avukatı Dr. Rezan Epözdemir’de yaptığı açıklamada  “Anayasa Mahkemesine hak ihlali gerekçesiyle bireysel başvuru yapacağız” dedi.

Baba Süreyya Karabulut "Anayasa Mahkemesine başvuracağız"
12 Ağustos 2023 - 17:51 - Güncelleme: 04 Eylül 2023 - 16:16

Muhabir Tv 
ÖZEL HABER


İstanbul Bahçeşehir’de 14 yıl önce katledilen Münevver Karabulut’in katil zanlısı Cem Garipoğlu’nun mezarı açılsın şikayetinde yeni gelişme yaşandı.




Muhabir Tv'nin özel  haberine göre Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut’un katil Cem Garipoğlu’nun ölmediği iddiası üzerine mezarının açılması için son olarak Adalet Bakanlığı’na başvurmuştu. Bakanlıktan mezarının açılması konusuyla ilgili red kararı çıktı.



BABA ‘ANAYASA MAHKEMESİNE GİDECEĞİZ”

Bu kararın ardından  konuşan Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğini belirterek “Daha önce iki mahkeme kararı red etmişti. O red kararından sonra Adalet Bakanlığına başvurduk.





Cem Garipoğlu’nun mezarının açılması talebimizi ilettik. Ancak Adalet Bakanlığından red kararı çıktı. Ben sonuna kadar mücadele edeceğim. Şimdi Anayasa Mahkemesine başvuracağım” dedi,





AVUKAT DR. EPÖZDEMİR’DEN AÇIKLAMA

Bu gelişmelerin ardından Münevver Karabulut cinayeti sosyal medyada gündem oldu.




Karabulut ailesinin avukatı Dr. Rezan Epözdemir bir açıklama geçti. Açıklamasında






“ Cem Garipoğlu’nun mezarının açılması ve feth-i kabir işlemi yapılmasına ilişkin yaptığımız kanun yararına bozma başvurusu reddedilmiş olup, tarafımıza bu konuda hafta içi Anaya Mahkemesine hak ihlali gerekçesiyle bireysel başvuru yapılacaktır.





Bu konuda hukuk devletinin gereği sonuna kadar hak arama özgürlüğümüzü kullanacak ve hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum