CANLI....Seçil Erzan ifade veriyor! İşte satır satır mahkemede söyledikleri

Yüksek kar vaadi ile milyonlarca liralık vurgun yapan Seçil Erzan'ın 2. duruşması bugün başladı. Hakim karşısına çıkan Seçil Erzan duruşmada ifade vererek olayın nasıl başladığını anlatıyor. İşte canlı olarak satır satır seçil Erzan'ın ifadesi...

CANLI....Seçil Erzan ifade veriyor! İşte satır satır mahkemede söyledikleri
12 Ocak 2024 - 12:44 - Güncelleme: 12 Ocak 2024 - 18:36

Hakim karşısında ifade veren Seçil Erzan şu sözleri kullandı; "Temmuz 2010 ve Kasım 2011 tarhileri arasında özel bir bankada şube müdürüydüm. 1 milyon lira para kaybettim. Kaybettiğim parayı yerine koymam gerekiyordu. Babamın Bozcaada da bir arsası vardı. Tanıdığım Metin Taş vardı. Ondan kredi çekip bir miktar alıp borcu ben ödüyordum. Atilla Baltaş’ta bir borsa hisse kağıdı vardı. Ona yatırım yaptım orada da zarar ettim" dedi. 

"KUZENİM VE EŞİ BANA PARA GÖNDERDİ"

Fon işine nasıl giriştiklerini anlatan Erzan, önce bu işe kuzeni ve onun eşiyle girdiğini anlatarak;
‘’Babanemden kalan Florya da bir ev vardı, onu da sattım. 2013’e kadar borcum bitti. Teyzemin oğlu mevduat işlemi açtırdı. 200 bin lirayla başladık, aylık faizlerle devam etti. Parayı çekti. Özel bankacılıkta belli bir tutarın üzerindeki daha fazla faiz getiriyordu. Bunun için kuzenim eşi 93 bin Euro olarak bana gönderdi. Normal mevduattan fazla faiz kazanınca seviniyordu. 2013 yılında böyle başladık. Kuzeminin eşi Merve Yılmaz da kredi çekti. Ailesine kredi çektirdi. Çünkü daha fazla para kazanmak istiyordu" dedi. 

"ANNEMİN RAHATSIZLIĞI ORTAYA ÇIKTI"

‘’Aralık 2015 tarihinde annem hastalandı, beyin kanaması geçirip engelli kaldı. Annem Çorlu’da, babam Bozcaada’da yaşamaya başladı. Baba kız ilişkimiz kopmak üzereydi. Babama annemle daha fazla ilgilen diyordum. Ama ilgilenmiyordu, Dayak falan yoktu. Hüseyin Eligül (30 yıllık mahalleden tanıdığı) bana araba parası falan vermedi. Kurduğumuz sisteme çok fazla para getirip para istemeye başladılar, konfor alanlarını arttırdılar. Annemle de ilgileniyorlardı o yüzden ben de bir şey demiyordum. İnsanlar birbirlerine sözler veriyordu. 100 bin ver 200 bin al gibi. Ben de baskı altına girdim. Yaparsın sen kızım falan diye baskı yaptılar.’’

"AKRABALARIM PARA VERİP FAZLA FAZLA ALDI"

Akrabaları tarafından niyetinin istismar edildiğini söyleyen Erzan; "Nazlı Can’da (yeğenim diye tanıttığı çocukluk arkadaşı) annemle ilgilenmeye başladı. O dönemde Nazlı da kazanılan parayı fark etti. Sacit Öztürk vardı banka çalışanı, o da bana bankada yardımcı oluyordu. Nazlı da etrafından para alıp getirmeye başladı. Böylece akrabalar para verip fazla fazla aldılar. Normal bir şube performansından daha fazla emek verdim. Böyle bir dönemdi. Çok çalışıyorduk. Faizler artmaya başladı. Atilla Baltaştan o ekside olduğumuz hissse senedi ile ilgili halen yardım istiyordum. Bana 250 bin dolar getirdi. İster tarla al ister gayrimenkul dedi. 3 ayda bir 100 bin dolar ödemek zorunda kaldım. Daha sonra başkasından aldığı için benden para istiyordu. Ben de hayır dediğimde baskı altına aldım.Hep doğruyu söyledim. Yüzde yüz doğru bunlar" dedi. 

"REZİLLİK ÇIKAR DİYE KORKTUM"

‘’2019-2020 yılları arasında 400 bin dolar eksiye düştüm. O günden sonra artık süreci yönetememeye başladım. Paraları ödeyemeyince de şubeye gelirler,rezillik çıkar diye korktum.Babam arsa sattı bana para gönderdi bu sıralarda.

’’Seçil Erzan: ‘’2021 yılında 250 bin dolar daha getirdi, Atilla Baltaş. Yine kendi parası sandım. Daha sonra benden 40 günde bir 100 bin dolar olarak istiyordu. O dönemde akıl tutulması yaşadım. Atilla Baltaş’tan korkuyordum.
Mahkeme Başkanı: ‘’Korkmana rağmen neden para aldın?’’
Seçil Erzan: Birinden alıp birine verdim. Her getirdiğinde parayı aldım. Bunları bir süre sonra banka sistemine sokamadım.

Mahkeme Başkanı: ‘’Korkmana rağmen neden para aldın?’’

Seçil Erzan: Birinden alıp birine verdim. Her getirdiğinde parayı aldım. Bunları bir süre sonra banka sistemine sokamadım.


Mahkeme Başkanı: çok zorlanıyorsunuz. Atilla Baltaş tekrar para getirince neden alıyordunuz?

Seçil Erzan : Öncekileri kapatmak için aldım.

Mahkeme Başkanı: Atilla Baltaş’a verdiğin  400 bin dolar kime aittin?

Seçil Erzan : “İçerisinde benim de param vardı. Etraftan tanıdıkların da getirdiği para da vardı.
2021’de dövizcilerin parasını ödemek için Nuri Köşkdere’den para aldım.  Para gidip geliyordu. Ne kadar olduğunu bilmiyordum. Onun hesabını Ali tutuyordu. Ali Nuri Köşkdere’nin yanından işten ayrılmıştı. Bana 5 milyon, arkasından bir 5 milyon daha getirdi. Ben kimseye fon yaptığımı söylemiyordum. Özel bankacılıkta değerlendiriyorum diyordum. Ali’ye de taahhüt vermedim. Ali’nin getirdiği 5 milyonlardan bir tanesi tefeciye aitti. Bu para geri ödemeyince öğrendim. Tefeci baskısıyla karşılaştık. Süleyman Aslan dışında bir tane bile tefeci görmedim. Ben tefecilerin eline düştüğümüzü ödeme aşamasında anladım.

KENDİMİ GÜVENSİZ HİSSETMEYE BAŞLADIM

Süleyman Aslan ile aramızda sözleşme yaptık. Ne sözleşmesi yaptığımızı hatırlamıyorum. Her gün beni arıyordu. Sürekli şubeye gelmekle tehdit ediyordu. Kendi etrafımdaki insanlara fazla faiz ödemeye başladım. Babam ödlükten sonra kendimi güvensiz hissetmeye başlayın. Ben yalvarıyordum Nazlı’ya kimseye para almayın.

Mahkeme Başkanı: parayı alırken mi yalvarıyordunuz vermeyin diye

Seçil Erzan: yok ödeme yaparken yalvarıyordum.

Mahkeme Başkanı: ödeme almadan neden yalvarmadınız vermeyin diye
 Seçil Erzan: acil ödeme yapmam gereken ödemeler oluyordu. Bu arada benden para alanların hayat standartları yükseliyordu. Mesela Hüseyin abinin oğlu üniversiteyi bitirdi. Son model lüks arabaya biniyordu.

BEN BURADA CANIMLA KALDIM

Ben Semih Kaya’dan 300 bin dolar aldım. 1 milyon 300 dolar ödedim. Daha sonra ben bu parayı geri aldım .bu parayı Süleyman Aslan’a verdim. Nuray Şengüler ve Deniz Güzel eksiye düştü. Merve 1 milyon 100 bin dolar aldı. Metin Taş 300 bin dolar aldı. 1 milyon 200 bin solar Atilla Baltaş’a ödedik. Çorlu’daki tefecilere 550 bin dolar ödedik. Nazlı’nın etrafında fazla alanlar vardı. Tanin araba ve daireler aldı. Nuri Köşkdere 200 bin dolar aldı. MASAK herkesi araştırsın. Ben burada canımla kaldım.

EMRE DIŞINDA KİMSEYE FON SEMEDİM

 Herkes bu fonun resmi olmadığını biliyordu. Ben hiç bir zaman Fatih Terim Fonu veya Hakan Ateş Fonu demedim. Selçuk İnan bana gidip geliyordu. Selçuk İnan’a gizli bir işlem dedim. Ondan alacağım parayı Fırat Özdemir’e vermem gerekiyordu. Yukarıda değerlendiriliyor dedim. En son Emre’ye  fon demiş olabilirim.

 

PARALARI DÖNDÜRMEYE ÇALIŞMIŞ

2020 den itibaren öncekinden alıp sonraki kişiye parayı veriyordum. 2020 den sonra özel bankacılığa parayı yüklemedim. Atilla’ya ödediğim paralar diğer insanlardan aldığım paralardı. 2022’ye kadar Atilla, Merve, Tanın, Nazlı gibi yakınlarımdan para aldım hep o dönem dışarıdan Pınar Güzel vardı sadece para verenlerden. 2021 yılından dövizcilerin parasını ödemek için Nuri Köşkdere’den para almıştım ama ne kadar aldığımı hatırlamıyorum. Aldım geri verdim o dönem böyle oldu.

TEFECİLERE NASIL BULAŞTIĞINI ANLATTI

Ali, Nuri Köşkdere’nin para kazandığını görünce bana 5 milyon getirdi. Ben fon, para kazandırıyor gibi vaatlerde bulunmuyordum ama insanların ne söylediğini bilmiyorum. Ali iki kez 5 milyon getirdi. Bunlardan 5 milyon tefeci parasıymış alırken bunu bilmiyordum. O tefeciler galericilik yapıyormuş. Ertesi gün o 5 milyon 100 bin kazanmazsa Ali evden dışarı çıkamayacak gibi sorunlar olmuş bende buna çok üzüldüm. Ben Süleyman Aslan dışında tefeci görmedim görüşmedim.

 

"10 MİLYON ALIP 14 MİLYON ÖDEDİK"

Metin Taş da Silivri’de tefeciden para almış o dönem. Ben tefecilerin eline düştüğümüzü ödeme aşamasında öğreniyorum. 2022 Nisan ayında Süleyman Aslan’dan 10 milyon almışız 14 milyon ödemişiz. Parayı alırken sözleşme yapmıştık sözleşmeyi hatırlamıyorum. Bu işlemin bankacılıkla ilgisi olmadığını biliyordu. Süleyman’a gelene kadar aslında hep hesap yapıyordum ailemden kalanları satarım vs ederim diye düşünüyordum. Süleyman’dan 10 milyon alıp 14 milyon geri verdik.

FUTBOL CAMİASI İŞİN İÇİNE NASIL GİRDİ?

Arda Turan'a da fon demedim. Selçuk İnan şubeye çok sık geliyorduk. Semih çok para kazandı sen de girmek ister misin dedim. Olabilir ama Semih’e sormadan yapmam dedi. Özel bankacılık demedim. Gizli saklı bir işlem dedim. Ondan aldığım parayı başka birine verecektim. Gizli dedim saklı dedim hep yalan söyledim. Ama hiç Fatih Terim demedim. 

"SEMİH KAYA'DAN 300 BİN DOLAR ALDIM"

Semih Kaya'dan 2022 Nisan ayında 300 bin dolar aldım. 500 bin dolar olarak geri verdim. 500 daha yatırdı 1 milyon dolar geri verdim. Semih bana kötü davranmadı. Denizbank benim paramı yiyor dedi. Paramın 20 milyon olması gerekiyordu diye evime geldi. Semih Kaya'ya "ana parasını aldın. 1.2 milyon dolar da kar aldın. Daha ne istiyorsun çık" dedim. 

EMRE DIŞINDA KİMSEYE FON SEMEDİM

 Herkes bu fonun resmi olmadığını biliyordu. Ben hiç bir zaman Fatih Terim Fonu veya Hakan Ateş Fonu demedim. Selçuk İnan bana gidip geliyordu. Selçuk İnan’a gizli bir işlem dedim. Ondan alacağım parayı Fırat Özdemir’e vermem gerekiyordu. Yukarıda değerlendiriliyor dedim. En son Emre’ye  fon demiş olabilirim.


EMRE’NİN PARALARI HERKESE DAĞILDI

Herkesin arkasında bir tefeci vardı. Ayhan Akman bana 330 bin dolar aldım. 500 dolar olarak ödedim. Ayhan Akman benden toplamda 750 bin dolar olarak ödedim. Ayhan’a verdiğim para için Semih’ten para aldım. Semih bana kötü davranmadı. GPS olayı şu. Kasım veya Aralık ayında çantamın içerisine parayı Atilla Baltaş’a verdim.o çantayı geri istedim. O çantaya para koyarak Semih’e verdim. Atilla Baltaş özellikle çantaları geri göndermek istiyordu. Paraları takip etmek istiyordu. Şimdi anlıyorum. Semih aradı. Abla bu çantada bir şey var ötüyor. O GPS’i Atilla Baltaş taktı. Emre Belözoğlu’nun getirdiği paranın bir bölümünü Semih’e bir bölümünü de Fırat’a verdim. Emre Belözoğlu’nun parası aslında herkese dağıldı. 250 bin dolar Atilla Baltaş’a, 650 bin dolar bir diş hekimine gitti. 200 bin solar Muslare’ya gitti. Erkan Drgene’ye 300 bin dolar verdim. Selçuk’a 300 bin dolar verdim


PODOLSKİ’DEN DE PARA ALMAK İSTEMİŞSİNİZ?

Seçil Erzan : Semih Kaya fazla faiz almasaydı aslında benim çözebileceğim durumlar vardı. Arda para getirdi. Arda ekside. Rakam ne kadar emin değilim. Evini satıp getirdi. Kredi kullanıp kapattı. Arda’ya bir bölüm verdim. Ama ne kadar verdim bilmiyorum. Yanımda değil. Arda 15 milyon dolar civarında para verdi. Bunu parça parça verdi.

Habertürk’ün ilk duyurduğu Seçil Erzan’ın Lukas Podolski’den de para almaya çalıştığı iddiaları üzerine Mahkeme  Başkan: Podolski’den de para almak istemişsiniz?... diye soru sordu

Seçil Erzan: O dönem çok zor durumdaydım. Atilla Baltaş’a ödeme yapmam gerekiyordu.


EMRE ÇOLAK’IN PARALARI FIRAT ÖZDEMİR’E GİTTİM

Seçil Erzan : Herkese para ödüyordum. Ben kendi kredi kart taksitimi ödeyemiyordum. 2500 liralık kredi kartımı ödeyemiyordum. Emre Çolak’tan aldığım paranın yüzde 80’i Fırat’a gitti. Bir kısım Ayhan Akman bir kısım da Süleyman Aslan’a verdim. Ses kaydından Ali Gözcügöz diye konuştuğum kişi Mert Zeydanlı. Mert Zeydanlı bizim bu yüksek kar getirili işe inanmıyordu. Bana güvendiği için bu işe girdi.


AĞLAYARAK DEVAM ETTİ “BANA HEDİYE ALIYORLARDI”

Savunmasının ağlayarak devam eden Seçil Erzan, isteseydim paralarla kalabileceğini, 5 korumayla gezebileceğini söyledi.  Erzan, “İşimi  kaybettim. Geleceğimi kaybettim. Hepinizden özür diliyorum. Ben banka müdürü olmasaydım bu insanlar bana para vermezdi. Herkesten özür diliyorum. Kimisinin kızıydım. Seço’ydum. Kimilerinin kardeşiydim. Nasıl da her şeye şahit. Ali de anlatsın. Kim ne kadar verdi söylesinler. Ben parayı verirken herkes bana hediye getiriyordu. Afyon’dan lokum, saatler hediye ediliyordu. Arda’nın hediye verdiği saati takmıyordum. Evet mağdurlar var. Emre Belözoğlu. Çocuğun ne günahı var? Semih oradan almış. Emre’yi para alırken tanıdım. Arda’yla önceden tanışıyorduk. Bana Seço Seço diyerek para verenler vardı

 

BANA 'SEÇO SEÇO' DİYEREK PARA VERİYORLARDI

Savunmasının ağlayarak devam eden Seçil Erzan, isteseydim paralarla kalabileceğini, 5 korumayla gezebileceğini söyledi. Erzan, “İşimi kaybettim. Geleceğimi kaybettim.hepinizden özür diliyorum. Ben banka müdürü olmasaydım bu insanlar bana para vermezdi. Herkesten özür diliyorum. Kimisinin kızıydım. Seço’ydum. Kimilerinin kardeşiydim. Nasıl da her şeye şahit. Ali de anlatsın. Kim ne kadar verdi söylesinler. Ben parayı verirken herkes bana hediye getiriyordu. Afyon’dan lokum, saatler hediye ediliyordu. Arda’nın hediye verdiği aaati takmıyordum.. evet mağdurlar var. Emre Belözoğlu. Çocuğun ne günahı var? Semih oradan almış. Emre’yi para alırken tanıdım. Arda’yla önceden tanışıyorduk. Bana Seço Seço diyerek para verenler vardı.

WHATSAPP MESAJLARININ DEVAMI VARMIŞ!

Seçil Erzan’ın kırılan telefonunda kurtarılan whatsapp mesajlarının tamamının mahkemeye gelmediği ortaya çıktı. Selçuk İnan ve Muslera’nın vekili Rezan Epözdemir’in “herkesle konuşmuşsunuz, neden bir tane banka bölge müdürüyle konuşmadınız?” şeklinde soru sorunca Mahkeme Başkanı, “Sadece müşterilerle ilgili yazışmalar var. Bir de suç teşkil edecek görüşmeleri de koyduk Diğerleri de gelecek” dedi.

HAKAN ATEŞLE DE GÖRÜŞTÜM

Epözdemir ve Mahkeme Başkanı Nursel Bedir arasında geçen bu konuşmasan sonra söz alan Seçil Erzan, “ Ben bu telefonla çok sayıda kişiyle görüştüm. Bankadaki yöneticilerimle de görüştük. Hatta Hakan Ateş’le de konuşmuş olabilirim. Bu doğal değil mi?”diye konuştu.

FATİH TERİM VE HAKAN ATEŞ’ HABERİ VAR MIYDI?

Fona para verenlerin kağıdının nasıl yapıldığına dair sorulan soruya Erzan, “ Herkes kendi getirdiği paranın hesabını tutuyordu. Hüseyin Abi ve Nazlı kendi aldıkları paranın kayıtlarını kendileri tutuyordu” şeklinde yanıt verdi.
Mahkeme başkanı: Hakan Ateş ve Fatih Terim Fonu’num kimseye söylediniz mi?

Seçil Erzan : Benim söylediğim bir kaç kişi var. İbrahim Çağlar’a söyledim. Volkan’a söyledim. Başkaya kimseye söylemedim.

Mahkeme Başkanı: Peki bundan onların haberi var mı?

Çapraz sorgulamada Avukat Rezan Epözdemir, Tanin Yılmaz ile aralarında geçen WhatsApp konuşmasında “Sayemde yüzde elli kazandılar. Şimdi Fransa’dalar. Uyuz” mesajından keşfettiğiniz kişi Hakan Ateş mi?

Seçil Erzan: burada kastettiğim kişi Hakan Ateş değildir. Benden para kazanan Merve Yılmaz’ın kız kardeşleridir.

Rezan Epözdemir? Gözaltına alınmadan önce kendisine banka tarafından telefon verilip numaralar yüklenmiş. Ardından da eski telefonunuzu kırmanızı söylenmiş.

Seçil Erzan: Telefon kapalıydı.kimse bana ulaşamıyordu. Telefon kapalı olduğu için verdikleri telefona numara kaydettiler.

7 NİSAN’DA 15 SENET İMZALATTILAR!

7 Nisan’da Çorlu’ya gittim. Nazlılara uğradım. Eve geldiğimde Moji gelmişti. Erkan Ergene oradaydı. Hemen orada bana bir şeyler imzalattılar. Mojir bir şey imzalattı. Erkan Ergene bir şey imzalattı. Mutfağın içerisinde kaldım. Annem içeride bağırıyor. 15 tane senet imzalattılar.

CANDAŞ KISKANMASIN DİYE ÖGÜN AMCA DİYE KAYDETTİM

Çapraz sorguda “Atilla Baştaş’ı telefonunuza neden Ogün Amca diye kaydettiniz” sorusuna Seçil Erzan, “ o sıralarda Atilla Baltaş bana para buluyordu. Dolayısıyla çok sık görüşüyorduk. Çok görüştüğü için de o dönem nişanlım olan Candaş’a yakalanmamak için öyle kaydetmiş olabilirim” dedi. Bu soruya ek olarak “Sevgililer günü ile ilgili bir mesajlaşmanıza” sorusu sorulmak üzereyken araya giren mahkeme başkanı “onlara girmeyelim” diyerek bu sorunun tutanağa getirttirmedi”
 

GÜRCİSTAN SORULDU

Seçil Erzan’ın mahkemedeki savunmasının ardından soru cevaplara geçildi. Seçil Erzan’a, kırık telefonunun arama motorundan “Gürcistan” ile ilgili arama yapıldığı söylendi. Bu aramaların ne amaçla yapıldığı soruldu. Seçil Erzan Gürcistan’da bir müşterinın para getireceğini o yüzden Gürcistan’ı araştırdığını söyledi.

ÇEKİLEN GÖRÜNTÜYE CEVAP VERDİ


Araba içerisinde konuştuğu videonun sorulması üzerine Erzan, "Moji de 250 bin dolar fazla para alanlar arasında. Ben Çorlu'da eve gittiğimde 7 Nisan'da köye gittim. O gün herkes bankaya gelecekti çünkü ne yapacağımı bilmiyordum. saat 16.00'da  eve geldiğimde kapının önünde Moji vardı. Erkan arabasıyla kapıdaydı. Eve gidip su içmek istiyordum. Erkan benden bir şeyler imzalamamı istedi. Sonrasında Moji beni götürdü ve bana bir şeyler söyledi. Cep telefonu görüntülerdeki söylediklerimi Moji zorla söyletti. O cümleleri zorla söyledim. Bana bilmediğim kağıtlar imzalatıldı" diye karşılık verdi. Duruşma, avukatların sanık Seçil Erzan'a sorularıyla devam ediyor.

 


 


YORUMLAR

  • 0 Yorum