Gazeteci ve fotoğraf sanatçısı: YENER'İN ÖĞRENCİLERİ HARİKALAR YARATIYOR

İstanbul Ticaret Odası ve İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin desteği ile Üniversite öğrencilerinin İstanbul'u kadraja aldıkları ''GENÇLERİN GÖZÜNDEN IŞIK,RENK,DOKU VE İSTANBUL'' temalı fotoğraf sergisi İstanbul Ticaret Odası Yeni Camii Hünkar Kasrında sanat severlerle buluştu. Gazeteci ve fotoğraf sanatçısı Metin Yener'in öğrencilerinin gözünden İstanbul fotoğraflandı. Salih Aluş yazdı...

Gazeteci ve fotoğraf sanatçısı: YENER'İN ÖĞRENCİLERİ HARİKALAR YARATIYOR
12 Ocak 2024 - 08:46
.

Salih Aluş'un kaleminden...


İSTANBUL'UN GÖRÜNMEYEN YÜZÜNÜ FOTOĞRAFLADILAR.


İstanbul Ticaret Odası ve İstanbul Ticaret Üniversitesi'nin desteği ile Üniversite öğrencilerinin İstanbul'u kadraja aldıkları ''GENÇLERİN GÖZÜNDEN IŞIK,RENK,DOKU VE İSTANBUL'' temalı fotoğraf sergisi İstanbul Ticaret Odası Yeni Camii Hünkar Kasrında sanat severlerle buluştu.


Duayen gazeteci ve fotoğraf sanatçısı Metin Yener

Duayen gazeteci ve fotoğraf sanatçısı aynı zamanda İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi olan Metin Yener,  açılış kurdelesini İstanbul Ticaret Üniversitesi İletişim Fakültesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr.İsmail Kurulay, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü  Prof Dr.Abdülhamit Avşar, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yakup Köç, İstanbul Ticaret Odası Meclis ve Komite Üyeleri İTO Genel Sekreteri Prof. Dr. Nihat Alayoğlu ile birlikte kesti. Açılışa çok sayıda sanatsever ve üniversite öğrencileri katıldı.




Davetliler gezdikleri resim sergisinde,  üniversiteli öğrencilerin çektikleri, bir birinden anlamlı ve güzel karelerin yer aldığı fotoğraflara hayran kaldılar. Fotoğraf sergisine ilginin bir hayli fazla olduğu gözlendi.  Sergi 28 Ocak tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık kalacak.



Hocaları Metin Yener'den pratik ve uygulamada öğrendikleri fotoğraf çekme sanatını, objektiflerinde konuşturan öğrencilerin çektiği ellibeş şahane fotoğraf eseri, sergide sanatseverlerin görüşüne sunuldu.





YENER'E TEŞEKKÜR YAĞDI.

Açılışta konuşma yapan Dr.İsmail Kurulay 'Bu mekan bizim için çok önemli. fotoğrafların bir kısmını görme imkanım oldu,gerçekten çok güzel fotoğraflar, Metin hocamı tebrik ediyorum.İstanbul gerçekten güzel ama, yıllardır fotoğraf çekmiş bir kardeşiniz olarak söylüyorum, sizin objektifinizle daha güzel olmuş' dedi.



İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Sayman  Üyesi Yakup Koç ise yaptığı konuşmada 'İş dünyası olarak sanata ve sanatçıya olan desteklerimizi biliyorsunuz. Bu gün özel bir sergimiz var. Bu günün özelliği bir fotoğraf sergisi olması. Metin Yener hocam ve kıymetli öğrencilerimiz İstanbul'un çok güzel karelerini çekmişler, emekleri ve çalışmaları için çok teşekkür ediyorum' diye memnuniyetini dile getirdi.



Üniversite Rektörü Prof.Dr. Abdülhamit Avşar'da yaptığı konuşmada 'Biz teoriyi uygulamayla güçlendirmeye yönelik bir eğitim modeli uyguluyoruz. Bu da Medya ve İletişim Bölümünde 1.sınıf öğrencilerinin İstanbul'da çektiği fotoğraflardan oluşanbir sergi. Biz öğrencilerimizin kadrajlarından İstanbul'u nasıl gördükleri o çerçeveye nasıl bir değer atfettiklerini de onlara anlattırmak istedik, bu fotoğrak sergisi ortaya çıktı' diyerek bu eserde büyük emeği bulunan MetinYener'e teşekkür etti.


'
İSTANBUL'UN GÖRÜNMEYEN YÜZÜNÜ KARELEDİK'

Açılışta konuşan gazeteci Yener ise 'Bu serginin en büyük özelliği dört ay gibi bir kısa sürede , eğitimle fotoğraf çekme konusunu ilerlettik ve bu aşamaya getirdik.Güzel bir sergi oldu öğrenciler en azından sahada  pratikle bu işi becerdiler,.





öğrencilerimin çok daha güzel şeylere imza atacaklarına inanıyorum. İstanbul'un görünmeyen yüzünü aktarmaya çalıştık ve gençlerimize İstanbul'u tanıtmaya çalıştık bu fotoğraflar sayesinde birçok insanın İstanbul' u gezeceklerine eminim, o yüzden önemli bir sergi diye düşünüyorum,herkese de tavsiye ederim gelsinler' diyerek memnuniyetini belirtti.





 

YORUMLAR

  • 0 Yorum