Cem Garipoğlu öldü mü sağ mı? Garipoğlu'nun otopsisine giren memur açıkladı: "Anbean her şeyi kaydettik"

"Cem Garipoğlu öldü mü sağ mı?" Gizem perdesini 12punto.com.tr'den Müslim Sarıyar kaldırdı. Münevver Karabulut'u vahşice katleden ve cezaevinde intihar süsü verilerek kaçırıldığı iddia edilen Cem Garipoğlu'nun otopsisine katılan polis memuru açıkladı: "Her şeyi anbean kayda aldık"

Cem Garipoğlu öldü mü sağ mı? Garipoğlu'nun otopsisine giren memur açıkladı: "Anbean her şeyi kaydettik"
06 Ekim 2023 - 09:05

"Cem Garipoğlu öldü mü?" Otospiye katılan memur konuştu. İstanbul Bahçeşehir'de Münevver Karabulut' u vahşice öldüren Cem Garipoğlu cezaevindeki koğuşunda intihar etti. 

İntiharın ardından, "Cem Garipoğlu ölmedi, yurt dışına kaçtı" gibi sosyal medya paylaşımları yapıldı. Şüpheler arttı, Karabulut Ailesi de "Cem'in mezarı açılsın" dedi. 

Cem Garipoğlu'na dair yıllardır devam eden "Öldü mü ölmedi mi? tartışmasına 12punto.com.tr'de önemli bir haber yayınlandı.


 

Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsiye katılan ve o dönemde Adli Tıp  Kurumu'nda görev yapan emekli cinayet polisi Ekrem Tosun, 12punto.com.tr ye konuştu.

Tosun, "Cem'in cenazesini taşıyan araç Adli Tıp Kurumu bahçesine girmeden kamera ve fotoğraflı kayıt yapıldı. O anlar saniye saniye kaydedildi. Bende görevim gereği otopside bulundum. Ölen kişi Cem Garipoğlu'ydu" diye konuştu. 








Tarihler 3 Mart 2009 akşamını gösteriyordu. Beşiktaş'ta çöp konteynerinde çöp toplayıcısı bir kişi tarafından  Münevver Karabulut'un cansız bedeni parçalanmış halde bulundu.

Cinayetin ardından çalışma yapan polis kısa sürede cinayeti işleyen kişinin kimliğini tespit etti. Bu kişi Cem Garipoğlu'ydu. Polis Garipoglu'nun Bahçeşehir de bulunan villasına  operasyon yaptı. Ancak Garipoğlu bulunamadı. Münevver Karabulut'un da bu evde öldürüldüğü daha sonra da cesedin taşındığı ortaya çıktı. 



197 GÜN SONRA TESLİM EDİLDİ

Cinayetin ardından İstanbul Emniyeti Cem Garipoğlu'nu yakalamak için her ihbarı değerlendirip operasyonlarına devam etti. Cinayetten 197 gün sonra avukatı tarafından polise teslim edilen Cem Garipoğlu, tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

24 yıl hapis cezasına çarptırılan Cem Garipoğlu 10 Ekim 2014 yılında Silivri 5 No'lu cezaevinde tek kişi olarak kaldığı koğuşunda, kendini asmış olarak bulundu. 

CEM GARİPOĞLU ÖLMEDİ

İntiharın ardından Cem Garipoğlu'nun intihar etmediği, yurt dışına kaçırıldığı gibi iddialar gerek sosyal medyada gerekse haberlerde yer aldı. Garipoğlu'nun ölmediği iddialarının ardından Karabulut Ailesi mezarın açılmasını talep etti. 






OTOPSİYE KATILAN MEMUR 12PUNTO.COM.TR YE KONUŞTU

"Cem Garipoğlu yaşıyor mu yoksa intihar eden kişi o mu?"... Bu soruları 12punto.com.tr Türk basınında ilk kez otopsiye katılan memura sordu. O dönem  İstanbul Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'de çalışan emekli polis memuru Ekrem Tosun, o günü anlattı.

Tosun, "Cem Garipoğlu olayında operasyonda yer almadım. Adli Tıp Kurumu'nda bulunuyordum. Olay günü cinayet büro nöbetçi amirliğinden telefonla arandım. Cem Garipoğlu'nun  cezaevinde intihar ettiği ve otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği ve dikkatli olmamızı istediler. Bu haberin ardından Adli Tıp Kurumu'nda hareketlilik oluştu. Sonuçta olay medyatikti.



CENAZEYİ ADLİ TIPA GİRMEDEN KAPIDA KARŞILADIK VE KAMERA KAYDINI BAŞLATTIK

Cenaze yoldayken konunun öneminin de bilinciyle kısa bir toplantının ardından cenazeyi kurum bahçesine girmeden karşılayıp sonuna kadar kamera kaydı alıp fotoğraflama kararı aldık. İlgili yerlere iletip kısa sürede bunun da talimatını aldık. Sonrasında da benim de bulunduğum grup kurum önünde cenaze aracını karşılayıp içeride  yavaş yavaş ilerletip hem fotoğraf hem de video kaydı almaya başlandı. Otospi bölümüne gelişi aracın kapağının açılması, tabutun morga taşınması, cenazenin tabuttan çıkarılması ve otopsiye başlanması hem kamerayla kayıt altına alındı hemde kare kare fotoğraflandı. Sonrasında ilgili müdürlerimize de bildirdik. Sonrasında DNA karşılaşmasını da yaptırdık.




MEDYATİK KONU DİYE BU ŞEKİLDE KAYIT YAPILDI

Bu uygulama Türkiye'nin gündeminde  ve medyatik konu olduğu için video ve fotoğraflama ilk defa oldu. Çünkü ileride bu şekilde Adli Tıp Kurumu ve biz emniyet bireyleri töhmet altında kalmayalım diye bu uygulamayı yaptık. Şunu söyleyebilirim otopsi yapılan kişi yüzde yüz Cem Garipoğlu'ydu" diye konuştu.


YORUMLAR

  • 0 Yorum