Duayen gazetecilerden Salih Aluş kimdir? Kendisine neden 'Sarı Tilki' lakabı takıldı

Muhabir Tv'nin güçlü kalemi köşe yazarı duayen gazeteci Salih Aluş kimdir? Nerelidir? Mesleğe nerede nasıl başladı? Kendisine neden 'Sarı Tilki' lakabı verildi? Salih Aluş ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde...

Duayen gazetecilerden Salih Aluş kimdir? Kendisine neden 'Sarı Tilki' lakabı takıldı
08 Ocak 2024 - 01:46 - Güncelleme: 08 Ocak 2024 - 23:37





MESLEĞE ANKARA'DA BAŞLADI

Aslen Kırklareli'li olan Salih Aluş, 30 Eylül 1958'de  Develi doğdu. 1981 yılında Ankara'da Rüzgarlı Sokakta  bulunun Ankara Ticaret Gazetesi'nde müsahhih olarak gazetecilik mesleğine başladı.





1983 yılında bu gazetenin Sorumlu Yazıişleri Müdürü oldu. 1984 yılında bu gazeteden ayrılan Aluş, rakip olarak günlük Ankara Ekonomi İhale Gazetesini çıkarttı. Bir süre sonra maddi imkansızlıklardan dolayı bu gazeteyi kapatmak zorunda kaldı.





1985 yılında Ankara Ekonomi Gazetesi'nin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olarak  göreve başladı. Bu gazetede bir yıl çalıştıktan sonra yeni kurulan Meydan Gazetesi'ne Müessese Müdürü olarak transfer oldu.




İSTANBUL MACERASI BAŞLADI

Aluş, bir yıl sonra  Ankara'da yeni kurulan ve Genel Yayın Müdürlüğünü Ömer Lütfü Metehan yaptığı Belde Gazetesi'de Ekonomi sayfasını hazırlamak üzere transfer oldu. Burada başarılı bir dönem geçiren Aluş, 1989 yılında İstanbul'da yaşayan ailesinin yanına dönmek zorunda kaldı.




O tarihten sonra İstanbul macerası başlayan Aluş,  Asıl Nadir dönemi Tan Gazetesi'nde Emniyette polis muhabiri olarak göreve başladı. Ve burada bir yıl çalıştıktan sonra Sabah Gazetesi'ne Emniyet Müdürlüğünde polis muhabiri olarak transfer oldu.




Sefa Köktener, Salih Aluş, Fehim Yener ve Tayfun Hopalı

BAŞARILARI SARI TİLKİ LAKABINA NEDEN OLDU

Sabah Gazetesi'nde birçok başarılı haberlere imza atan Aluş, atlatma haberlerinden ve habercilikteki kurnazlığından dolayı basın camiasında kendisine 'Sarı Tilki' lakabı takıldı. 2001 yılına kadar Sabah Gazetesi'nde çalışan Aluş, burada kendi isteğiyle ayrıldı. Ve daha sonra İhlas Haber Ajansı'ta Vatan Emniyet Müdürlüğü'nde polis muhabirliği görevine devam etti.



Bir yıl sonra kurulan Vatan Gazetesi'nden gelen teklif üzerine bu gazete'ye transfer oldu. Bu gazetede polis muhabirliği devam etti. Başarılı birçok habere imza atan Aluş, 2003 yılında emekli oldu.




"HABERCİLİK KANIMI KAYNATIYOR"

Meslekte yaşanna bazı entrikalarda sıkılan Aluş, daha sonra yaşananları şöyle anlattı "Bazı başındaki olumsuz gelişmeler üzerine meslekten soğudum,kabuğuna çekildim. Fakat habercilik kanım kaynıyor 2004 yılında Fatih bölgesinde Vedat Fırat arkadaşımla birlikte yerel olarak haftalık Ayna Gazetesi'ni çıkardım.



Yıl 03 Ocak 2000 Gayrettepe Basın odası Soldan sağa...Mustafa Şekeroğlu Ferit Zengin,Salih Aluş,Ali Aksoyer, Nihat Uludağ...Arkadakiler ayakta olanlar Hızır Kazdal ve Mehmet Aktaran


"Maddi imkansızlıklardan dolayı bu gazeteyi de kapatmak zorunda kaldım.2006 yılında Şile'de Sezai Elgin arkadaşımın çıkardığı ŞİLE Gazetesin'de Sorumlu Yazı işleri Müdürlüğü görevini üstlendim.Bu gazetede 1,5 yıl çalıştıktan sonra gazetenin el değiştirmesiyle bu gazeteden ayrıldım."




"1995 yılında Güvenlik ve Hukuk Muhabirleri Derneği Başkanlığı yaptım.
Halen Türkiye Haberciler Birliği Gurup Başkanlığı ,İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi görevini sürdürmektedir.

Evli ve bir erkek bir kız çocuk babası ve iki torun sahibiyim."


SALİH ALUŞ'UN TAM YAZILARINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN










 

YORUMLAR

  • 0 Yorum