FLAŞ...Türkiye'de günlerce konuşulmuştu... Ve iddianame çıktı. Büyükşen çifti cinayetinde istenen cezalar belli oldu

Türkiye'nin konuştuğu Metin ile Necla Büyükşen çifti cinayetinin 3 sanığıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Öldürülen çiftin evini katil zanlısına tarif ettiği öne sürülen sanık hakkında da tasarlayarak adam öldürmeye yardım etme suçlamasıyla 2 kez 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istendi.

FLAŞ...Türkiye'de günlerce konuşulmuştu... Ve iddianame çıktı. Büyükşen çifti cinayetinde istenen cezalar belli oldu
31 Mayıs 2022 - 21:08

Sanıklar hakkında 'nitelikli konut dokunulmazlığını ihlal' suçundan ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi. Ceza evinde hayatını kaybeden Mustafa Okşen ve Afganistan uyruklu Abdulhamid Uzbek hakkında ise takipsizlik verildi. İddianame Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

NE OLMUŞTU?

Karatay ilçesine bağlı İsmil Mahallesinde yaşayan 3 çocuk babası Metin Büyükşen ve eşi Nejla Büyükşen 3 Eylül 2018 günü kar maskeli saldırgan tarafından evlerinde vurularak öldürüldü. Çiftin kızları Fatma Büşra ise saldırgandan ölü taklidi yaparak kurtuldu.





Jandarma bünyesinde kurulan özel ekibin çalışması sonucu geçtiğimiz yıl şüphelilere yönelik operasyon gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında cinayeti azmettirdiği ileri sürülen Abdullah Başdemir (47) sevgilisi Esra Taş ile onlara yardım ettikleri ileri sürülen Zekeriya Okşen, kuzeni Mustafa Okşen ile Afgan uyruklu Abdulhamid Uzbek ve cinayeti işlediği ileri sürülen Ertuğrul Çelik tutuklandı.

Mustafa Okşen cezaevinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmiş, Zekeriya Okşen ve Abdulhamid Uzbek ise soruşturma aşamasında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum