Kuruluş Osman Gürbüz Alp kimdir? Tarihte Gürbüz Alp hangi padişah döneminde vardı? Alpaslan Özmol kaç yaşında?

Gürbüz Alp karakterini Alpaslan Özmol, Kuruluş Osman dizisinde dikkat çeken isimler arasında. Yayına girdiği günlerde bir çok izleyici tarafından Gürbüz Alp isminin tarihteki önemini araştırıyor. Söz konusu interent aramalarında araştırılan "Kuruluş Osman Gürbüz Alp kimdir, hangi dönemde vardı? Oyuncu Alpaslan Özmol kimdir, kaç yaşında?" soruların yanıtları haberimide.

Kuruluş Osman Gürbüz Alp kimdir? Tarihte Gürbüz Alp hangi padişah döneminde vardı? Alpaslan Özmol kaç yaşında?
18 Mayıs 2023 - 14:48 - Güncelleme: 18 Mayıs 2023 - 15:07

Gürbüz Alp, Kuruluş Osman dizisi ile birlikte gündemde konuşulan konular arasında. Bilindiği üzere Kuruluş Osman dizisinde Gürbüz Alp karakterine Alpaslan Özmol hayat veriyor. Peki Kuruluş Osman Gürbüz Alp kimdir, hangi dönemde vardı? Oyuncu Alpaslan Özmol kimdir, kaç yaşında?

Çocuklar Duymasın dizisindeki Çaycı Hüseyin rolüyle hafızalarda yer edinen Alpaslan Özmol, Gürbüz Alp karakteri ile Kuruluş Osman kadrosuna katılmıştı.

GÜRBÜZ ALP KİMDİR?

Osman Bey'in sadık alplarındandır. Farklı meziyetleriyle diğer alplardan ayrılan Gürbüz Alp, yemek konusunda Cerkutay'ın en büyük rakibidir.

ALPASLAN ÖZMOL KİMDİR?

Alparslan Özmol, 19 Nisan 1976 yılında Almanya'da dünyaya geldi. Başarılı oyuncu ilkokulun ardından kayıt olduğu ortaöğretimde boyundan ötürü yaşadığı zorluklar yüzünden okulu bırakmak zorunda kaldı. O dönemlerde ailesi ile Bursa'ya yerleşen isim burada bir züccaciye dükkanında turistlere eşarp satarak geçimini sağlıyordu. Turistlere satış yapmak için birkaç yabancı dil öğrenen Özmol tamamen tesadüf eseri Bursa Devlet Tiyatorsu'nda yeni sahnelenecek bir oyunda kralın soytarısı rolüyle oyunculuğa ilk adımını attı.

 

Bursa Devlet Tiyatrosu'nda birçok oyunda rol alan isim televizyona ilk adımı Hamdi Alkan'ın başrolünü oynadığı güldürü programı olan Reyting Hamdi'de 8 bölüm oynayarak attı. Alpaslan Özmol'un hayatındaki dönüm noktası ise Özgür Ozan aracılığı ile tanıştığı Birol Güven sayesinde oldu. O Dönemde Birol Güven TGRT ekranları için "Kahkaha Show" adlı bir program hazırlıyordu.

Özmol bu programda bir mafya babasını canlandırdı ve bu rolü ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Başarılı isim gelen tekliflerin artması ile beraber Bursa'dan ayrılıp İstanbul'a yerleşti. İstanbul'a yerleşen oyuncunun Türkiye tarafından tanınması ve sevilmesi "Ayrılsak da Beraberiz" dizisi ile oldu. Oyuncu ilk olarak bu dizide Çaycı Hüseyin tiplemesi ile izleyenlerin karşısına çıktı. Özmol bu karakter ile o kadar çok sevildi ki Birol Güven Çocuklar Duymasın adlı diziye bu karakteri bire bir taşıdı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum