Seçil Çiftçi cinayeti nasıl işlediğini mahkemede anlattı...Baba serbest kaldı

İstanbul’da şarkıcı Seçil Çiftçi tarafından öldürülen Semih Sevim cinayetiyle  ilgili önemli gelişme yaşandı. Bugün görülen ilk duruşmada tutuklu baba Cemal Çiftçi hakkında tutuksuz yargılama kararı çıktı. Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, yer alan HTS kayıtlarına göre babanın cinayetten önce o bölgede olduğu belirtilmişti.

Seçil Çiftçi cinayeti nasıl işlediğini mahkemede anlattı...Baba serbest kaldı
22 Haziran 2023 - 16:37
Muhabir Tv Özel Haber

İstanbul Sancaktepe'de, ormanlık alanda 1 Ocak günü cesedi bulunan ve şarkıcı Seçil Çiftçi tarafından öldürülen, Semih Sevim cinayeti ile ilgili önemli gelişme yaşandı.. Muhabir Tv'nin özel haberine göre, tutuklu bulunan Seçil Çiftçi ve babası Cemal Çiftçi, bugün ilk kez hakim karşısına çıktı.



Seçil Çiftçi'nin babasının o detayları da ortaya çıktı

SEÇİL “BEN ÖLDÜRDÜM” DEDİ

Seçil Çiftçi, Semih Sevim’in peşini bir türlü bırakmadığını ve kendisini taciz ettiğini söyleyerek, “Semih’i 2018 yılından beri tanıyorum. Tokat’ta sosyal medya üzerinden tanışmıştık. Ara ara görüştük. Kendisine gönül bağımız olamayacağını defalarca söyledim. Ama o 2 gün benimle takılsa üçüncü gün benim sahibim olduğunu zannediyordu. Peşimi bırakmadı, tehdide ve tacize devam etti. Kocam olduğunu zannediyordu, 'onunla görüşme öyle yapma' diyordu. Bana hakaret ediyordu. Kadınlık gururumu ayaklar altına aldı. Ailesine bile ulaştım, çocuğunuzu benden uzak tutun dedim. Bir gün yine görüştüğümüz sırada otel odasında benim uygunsuz fotolarımı çekmiş alkollü halimden faydalanıp. Beni bunlarla tehdit etti. Sonra da bunu tüm aile fertlerime çektiği fotoğrafları tek tek attı. Kadınlık gururum kalmadı rezil rüsva etti beni” dedi.




 

“ÇORAPLA ELİNİ BAĞLAYACAKTIM NE ARA BOĞULDU ANLAMADIM”

Seçil Çiftçi olay günü Semih Sevim’in zorla içeri girdiğini söyleyerek, “Saçımdan tutup beni mutfağa çekti. Sağ tarafım hala kısmen kel. Yere düştüm. Nevrim döndü, yerdeyken tekme vurdum. Tam ayağa kalkıyordum ağzımı kapattı. Tabak, sandalye, içki şişesiyle vurdum. 12 dakika kadar boğuştuk. Sağında bıçak vardı, bıçağı kullanamasın diye sertçe sopayla vurdum. Kendisini öldürme gibi bir niyetim yoktu. Ya ona ya bana bir şey olacaktı. Bıçağı elinden düşürdü. Sonra onun üstüne atladım. Yandaki atılacak şeyler içinde külotlu çorabım vardı. Ellerini bağlayacaktım ama ne ara o çorap boynuna gitti, ne ara nefessiz kaldı anlamadım. Yerden kalkmayınca anladım zaten” dedi.
 



 

“BOĞDUĞUM KÜLOTLU ÇORAPLA AYAKLARINI BAĞLADIM”

Olaydan 10 dakika sonra anne ve babasının geldiğini söyleyen Seçil Çiftçi, “Babama yardım etmesi için yalvardım. Bıçağı, kanlı tişörtü, sopayı çöpe attım. Semih'i bir battaniyeye sardım. Ayakları battaniyeden sarkıyor diye boğduğum külotlu çorapla ayaklarını bağladım. Babamın aracının bagajına koyduk. Sonra da internetten bulduğum ormanlık alana bıraktık” dedi.

 

Seçil Çiftçi’nin babası Cemal Çiftçi ise savunmasında, kızının isteği üzerine yardım ettiğini söyleyerek “Babalık duygularıma yenik düşerek mecbur kalıp kabul ettim. Aracımı getirdim evin önüne. Kızım maktulü battaniyeye koymuştu. Yola çıktık, ormanlık alanda bıraktık. Keşke bunları yapmasaydım” ifadelerini kullandı. .



BABA SERBEST KALDI

Mahkemede görülen duruşmanın ardından Cumhuriyet Savcılığı, Seçil Çiftçi ve baba Cemal Çiftçi hakkında tutukluluk kararının devamını talep etti. Aradan sonra mahkeme Seçil Çiftçi’nin tutukluluk devamına, baba Cemal Çiftçi hakkında ise ‘tutuksuz yargılanmak’ suretiyle tahliye kararı verdi.



AİLEDEN BÜYÜK TEPKİ

Babanın serbest kalma kararına öldürülen Semih Sevim'in ailesi büyük tepki gösterdi. Semih Sevim'in ağabeyi Fatih Sevim "Telefno kayıtları ve görüntülerde babanın olay öncesi o bölgede oldğu kanıtlanmış. Ayrıca kardeşimin otopsi raporunda da görülüdğü gibi bunu bir kadının tek başına işleyeecği bir cinayet değil. Kardeşemin her tarafı kırılmış. Nasıl serbest kalır şaşırdık. Gerekli itirazımızı yapacağız" dedi



İDDİANAME

 

Kabul edilen iddianamede, tutuklu bulunan Seçil Çiftçi’nin babası Cemal Çiftçi’nin ortaya çıkan HTS kayıtlarına göre cinayetten önce aynı bölgedeydi. Babanın HTS kayıtları dışında araçla ilgili kamera kayıtları da yer aldı. Ayrıca Seçil Çiftçi’nin Semih Sevim ile olan telefon görüşmeleri de ortaya çıktı.




SON GÖRÜŞME 21.59’DAN SONRA

 

İddianamede Seçil Çiftçi’nin telefon kayıtlarının detayları yer aldı. Çiftçi, olay günü Semih Sevim ile 21.53.34’te görüşüyor. Görüşme, Şişli baz istasyonuyla aynı bölgede gerçekleşiyor. Seçil Çiftçi ile Semih Sevim arasında son görüşme 21.59.13’te yapılıyor. Savcılık makamı hazırladığı iddianamede cinayetin, son görüşme saati olan 21.59’dan sonra gerçekleştirilmiş olacağına dikkat çekiyor.

BABANIN KULLANDIĞI ARAÇ KAYITLARI


Hazırlanan iddianamede, baba Cemal Çiftçi, verdiği ifadesinde kızının evine 23.00 sıralarında gittiğini belirtiyor. Ancak savcılık tarafından incelenen HTS kayıtları, babanın cinayet saatinden önce olay bölgesinde olduğunu gösteriyordu. HTS kayıtları dışında babanın kullandığı araçla ilgili elde edilen kamera görüntüleri de iddianameye ayrıntılı olarak yer aldı.

CESEDİN GÖTÜRÜLDÜĞÜ SAAT 02.12


İddianamede yer alan kayıtlara göre şüpheli baba Cemal Çiftçi’nin kullandığı 59’la başlanan plakalı aracın, 28 Aralık 2022 günü saat 21.26.58’de çevreyolu istikametinden Şişli Mecidiyeköy istikametine gittiği görülüyor. 29 Aralık 2022 günü ise saat 02.22.08’de aracın Şişli Büyükdere Caddesi istikametinden İstanbul çevreyolu istikametine gittiği belirtiliyor. Savcılığın iddiasına göre bu görüntü öldürülen Semih Sevim’in cesedinin Sancaktepe’ye götürüldüğünü gösteriyordu.


 

İSTANBUL’A GELDİKTEN BİR HAFTA SONRA ÖLDÜRÜLDÜ

Semih Sevim, 22 Aralık günü İstanbul’a geldi. 26 Aralık günü çiçek alarak Seçil Çiftçi'nin evine gitti. Çiftçi o anları videoya alarak içeri almadı. 27 Aralık günü ikilinin duruşması vardı. Mahkemede yer aldılar. 28 Aralık günü Semih Sevim konuşmak için Seçil Çiftçi’nin Şişli’deki evine gitti ve evden canlı çıkamadı. 30 Aralık günü kardeşi Fatih Sevim kayıp başvurusunda bulundu. 1 Ocak 2023 günü cesedi Sancaktepe’de ormanlık alanda bulundu. Cinayet aileye 3 Ocak günü bildirildi. Jandarma ekipleri tarafından Seçil Çiftçi ve baba Cemal Çiftçi gözaltına alındı. Seçil Çiftçi ve babası Cemal Çiftçi, 5 Ocak günü tutuklandı.

TUTUKLU BABA KIZ İÇİN AĞIR MÜEBBET İSTENDİ

Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede Seçil Çiftçi ve babası Cemal Çiftçi'nin, "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları istendi. Başsavcılık tarafından kabul edilen iddianame, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti.



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum