Seçil Çiftçi'nin babasının o detayları da ortaya çıktı

İstanbul’da şarkıcı Seçil Çiftçi tarafından öldürülen Semih Sevim cinayetiyle ilgili hazırlanan iddianamede önemli ayrıntılar ortaya çıktı. Ortaya çıkan HTS kayıtlarına göre Seçil Çiftçi, Semih Sevim’le en son 21:59’da telefonla görüştü. Aynı bazda sinyal veren bu görüşmenin ardından bir daha görüşme yapılmadı. Ve Sevim bu saatten sora öldürüldü. İddianamede, babanın HTS kayıtları dışında kullandığı araçla ilgili elde edilen görüntülerin detayları da yer aldı. Görüntülere göre, babanın kullandığı ve cesedin taşındığı araç saat 02.022’de kameraya takılıyor.

Seçil Çiftçi'nin babasının o detayları da ortaya çıktı
25 Mayıs 2023 - 15:40 - Güncelleme: 25 Mayıs 2023 - 15:59



 
İstanbul Sancatepe ormanlık alanda 1 Ocak günü cesedi bulunan Semih Sevim’in cinayetinin ayrıntıları hazırlanan iddianameyle ortaya çıkmaya devam ediyor. Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu'nun özel haberine göre şarkıcı Seçil Çiftçi tarafından öldürülen Semih Sevim cinayetinin iddianamesi mahkeme tarafından kabul edildi. Kabul edilen iddianamede, tutuklu bulunan Seçil Çiftçi’nin babası Cemal Çiftçi’nin ortaya çıkan HTS kayıtlarına göre cinayetten önce aynı bölgedeydi. Babanın HTS kayıtları dışında araçla ilgili kamera kayıtları da yer aldı. Ayrıca Seçil Çiftçi’ninde Semih Sevim’le olan telefon görüşmeleri ortaya çıktı






CİNAYET SON GÖRÜŞME  21.59’DAN SONRA

İddianame de Seçil Çiftçi’nin telefon kayıtlarının detayları yer aldı. Çiftçi, olay günü Semih Sevim ile 21.53.34’de görüşmesi yer alıyor. Ardından 21.53.59’da da yapılan telefon görüşmesi Şişli baz istasyonunda aynı bölgede olduğu görülüyor. Seçil Çiftçi ile Semih Sevim arasında son görüşme 21.59.13’de yapılıyor. Ve bu son görüşme oluyor. Savcılık makamı hazırladığı iddianamede cinayetin bu son görüşme saati olan 21.59’dan sonra gerçekleştirilmiş olabileceğini belirtiyor.






BABANIN KULLANDIĞI ARAÇ KAYITLARI


Hazırlanan iddianamede, baba Cemal Çiftçi, verdiği ifadesinde kızının evine 23.00 sıralarında gittiğini belirtiyor. Ancak savcılık tarafından incelenen HTS kayıtları, babanın cinayet saatinden önce olay bölgesinde olduğunu gösteriyordu. HTS kayıtları dışında babanın kullandığı araçla ilgili elde edilen kamera görüntüleri de iddianameye ayrıntılı olarak yer aldı.






CESEDİN GÖTÜRÜLDÜĞÜ SAAT 02.12


İddianamede yer alan kayıtlara göre  şüpheli baba Cemal Çiftçi’nin kullandığı 59’la başlanan plakalı araç 28 Aralık 2022 günü saat 21.26.58’de çevreyolu istikametinden Şişli Mecidiyeköy istikametine gittiği görülüyor. 29 Aralık 2022 günü ise saat 02.22.08’de aracın Şişli Büyükdere Caddesi istikametinden İstanbul çevreyolu istikametine gittiği belirtiliyor. Savcılığın iddiasına göre bu görüntü öldürülen Semih Sevim’in cesedinin Sancaktepe’ye götürüldüğünü gösteriyordu.





İSTANBUL’A GELDİKTEN BİR HAFTA SONRA ÖLDÜRÜLDÜ


Semih Sevim, 22 Aralık günü İstanbul’a geldi. 26 Aralık günü çiçek alarak Seçil çiftçi’nin evine gitti. Çiftçi o anları videoya alarak içeri almadı. 27 Aralık günü ikilinin duruşması vardı. Mahkemede yer aldılar. 28 Aralık günü Semih Sevim konuşmak için Seçil Çiftçi’nin Şişli’deki evine gitti. Ve bir daha dönmedi. 30 Aralık günü kardeşi Fatih sevim kayıp başvurusuda bulundu. 1 Ocak 2023 günü cesedi Sancaktepe’de ormanlık alanda bulundu. Cinayet aileye 3 Ocak günü bildirildi. Jandarma ekipleri tarafından Seçil Çiftçi ve baba cemal Çiftçi gözaltına alındı. Seçil Çiftçi ve babası Cemal Çiftçi 5 Ocak günü tutuklandı.





Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede Seçil Çiftçi ve babası Cemal Çiftçi'nin "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları istendi. Başsavcılık tarafından kabul edilen iddianame, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum