Ünlü seri katil Charles Sobhraj serbest kaldı ! İlk sözler,,,,

Hikayesi 'The Serpent' adlı diziye de konu olan seri katil Charles Sobhraj, serbest bırakılmasının ardından ülkesi Fransa'ya dönüş yolunda ilk kez konuştu

Ünlü seri katil Charles Sobhraj serbest kaldı ! İlk sözler,,,,
24 Aralık 2022 - 18:56
1970'ler ve 1980'lerde Asya ziyaretindeki gezgin turistleri öldüren 'Serpent katili' olarak da tanınan Fransız uyruklu Charles Sobhraj'ın Nepal'de yaklaşık 20 yıl hapis yattıktan sonra serbest bırakılacağı açıklanmıştı.
Sobhraj, yaşı ve sağlık sorunları nedeniyle serbest bırakılmasının ardından yaklaşık 20 yıl sonra Fransa'ya döndü.

The Serpent: Netflix/BBC dizisine konu olan 'hippi katili' Charles Sobhraj'ın hayatı - BBC News Türkçe


"DAVA AÇACAĞIM BİRÇOK İNSAN VAR"

Uçakta Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan Sobhraj'ın ilk sözleri "Yapacağım çok şey var. Birçok insana dava açmalıyım" oldu.
Sobhraj, kurbanları arasında yer alan Laurent Carriere ve Connie Bronzich'i de öldürmediğini öne sürdü.
Reuters'a konuşan Sobhraj'ın avukatı Isabelle Coutant-Peyre ise müvekkiline ilişkin "O iyi, özgür bir adam. Nepal'e karşı yasal şikayette bulunacak çünkü aleyhindeki tüm dava uydurmaydı" dedi.


Yoair Blog - Dünyanın antropoloji blog yayını.


GEZGİNLERİ AV OLARAK SEÇİYORDU, KURBANLARI ARASINDA BİR TÜRK DE VARDI

78 yaşındaki seri katil, 1970'lerde Güneydoğu Asya'da 'Hippi Yolu'nu keşfe çıkan gezginleri kendine av olarak seçiyor, yiyecek ile içeceklerine uyuşturucu madde atıyor, para ve kimliklerini çalıyor ve öldürüyordu.

Yakalanmasından bu yana Katmandu'da yüksek güvenlikli bir hapishanede tutulan Sobhraj'ın kurbanları arasında Vitali Hakim adlı bir Türk vatandaşı da bulunuyordu.


Dizilere konu olan ''yılan' lakaplı seri katil Charles Sobhraj serbest bırakıldı! - En Son Haberler



DİZİYE KONU OLMUŞTU

Sobhraj'ın hikayesi Netflix'te 'The Serpent' adlı diziye konu olmuş ve dizi Charles Sobhraj'ı canlandıran Tahar Rahim'e 'En İyi Erkek Oyuncu' dalında Altın Küre adaylığı kazandırmıştı.
 

CHARLES SOBHRAJ KİMDİR?

Hatchand Bhaonani Gurumukh Charles Sobhraj
 6 Nisan 1944'de doğdu. Fransız hırsız, dolandırıcı ve seri katil. Sobhraj, 1970'lerde Güneydoğu Asya'da Hippi Yolu boyunca Batılı turistleri hedef aldı.

Kurbanlarının kıyafetleri nedeniyle Bikini Katili; kurnazca aldatması ve kaçması sebebiyle Yılan ve Hippileri hedef alması nedeniyle Hippi Katili lakaplarıyla tanınıyor. Sobhraj en az bir düzine cinayet işledi ve hüküm giydi; 1976'dan 1997'ye kadar Hindistan'da hapse atıldı. Serbest bırakıldıktan sonra, Paris'de kötü şöhretinden basın aracılığıyla ekonomik kazanç sağlayarak emekli oldu. Sobhraj daha sonra 2003 yılında Nepal'e döndü, burada daha önce işlediği diğer cinayetler için tutuklandı, yargılandı ve ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Çoğu suçlunun aksine, Charles Sobhraj'ın cinayetlerini birçok seri katilin deneyimlediği kontrol edilemeyen, derinlerde yatan şiddet dürtüleri nedeniyle işlemediğine inanılıyor; daha çok yaşam tarzının bir yan ürünü olarak gördüğü için cinayetleri işledi. Ancak yine de yaygın bir şekilde anti-sosyal kişilik bozukluğuna veya bir tür psikopatiye sahip olduğuna inanılıyor. Hippilere karşı yoğun bir nefreti vardı ve cinayetlerinin çoğu bunu yansıtıyordu. Yakışıklı olarak tanımlandı ve görünüşünü suç kariyerinde avantajına kullanmaktan geri durmadı. Bu, kurnaz kişiliğinin yanı sıra, hapishaneden çıkmadan çok önce "ünlü" olmasını sağladı.

Röportajlar ve film hakları için büyük meblağlar talep ederek kötü şöhretinden kazanç sağladı. Dört biyografiye, üç belgesele, Main Aur Charles adlı bir Bollywood filmine ve sekiz bölümlük BBC dram dizisi The Serpent'e konu oldu. Sobhraj'ın hala yetkililer tarafından arandığı Nepal'e geri dönüşünün, dikkat çekme özleminin ve kendi zekasına aşırı güvenmesinin bir sonucu olduğu düşünülüyor.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum