GAZETECİ YAZAR İSHAK BEYAZAY ERGENE'DE İDDİALI

Türkiye yerel seçim heyecanına girdi. Türkiye'nin dört bir yanında partilerin belediye başkan adaylarının yarış maratonu başladı. Saadet Partisi'nin Tekirdağ Ergene Belediye Başkan adayı gazeteci yazar İshak Beyazay, seçim çalışmalarını 24 saat aralıksız sürdürüyor.

GAZETECİ YAZAR İSHAK BEYAZAY ERGENE'DE İDDİALI
21 Mart 2024 - 22:51 - Güncelleme: 21 Mart 2024 - 23:14


Türkiye 31 Mart'ta bir kez daha yerel seçimlerde sandık başına giderek bir kez daha bağlı bulundukların il veya ilçelerdeki belediye başkanlarını seçecek. Sandık günene sayılı günler kala, Türkiye'de seçim heyecanı başladı. Bu heyecanla birlikte partillerin adayları arasında da müthiş bir maraton yarışı yer alıyor.



SAADET ERGENE'DE İDDİALI

Seçime iddialı giren partilerden biri de Saadet Partisi. Tekirdağ'ın yirin ilçesi Ergene'de Saadet Partisi Belediye Başkan adayı gazeteci yazar İshak Beyazay'in ismi yer alıyor. Beyazay, seçmenleriyle 24 saat zaman geçirerek, yapacakları proejeleri hakkında vatandaşları bilgilendiriyor.



HALK TARAFINDAN SEVİLİYOR

Mahalle mahalle, cadde cadde, sokak sokak Ergene'deki seçmenlerle buluşan Beyazay, ekibiyle bu yarışta iddiaları olduklarını belirtiyor. Başarılı belediyecilik yönetimini Türkiye'ye  Saadet Partisi'nin getirdiğini vurgulayan Beyazay, Ergene halkıda bu önemil hizmeti hak ettiğini söyledi. Halk tarafından sevilen Beyazay'ın ilçe için hazırladığı  projeler ise dikkat çekiyor

İŞTE O PROJELER

Beyazay ve ekibinin dikkat çeken o projeleri şöyle;

A-SOSYAL BELEDİYECİLİK ALANINDA YAPACAKLARIMIZ

1.    Çocuklar için kreşler. Çalışan annelerin en büyük sorunu kreşlerin çok pahalı olması. Her mahalleye bir kreş yapmayı taahhüt ederek yola çıkıyoruz. Ayrıca belediye çalışanlarının da belediyenin bünyesinde bir kreş yapmayı taahhüt ediyoruz. 

2.    Çocuk kulüpleri: Görsel sanatlar, bağlama, piyano, gitar. Sahne sanatları, robotik kodlama, fen bilimleri, matematik, çocuk korosu, yöresel ve modern danslar.                     

3.    Gençlik merkezleri: Gençlerin serbest zamanlarını değerlendirmelerine yardımcı olmak, sosyal, kültürel, sanatsal, bilimsel ve sportif faaliyetlere yönlendirmek  

4.    ERGENE BELEDİYESİ YETİŞKİNLER MESLEK EDİNDİRME KURSLARI ( ERMEK)

5.    AİLE EĞİTİM VE DANIŞMANLIK MERKEZİ: 

Bu merkez 4 dalda hizmet verecektir.
1-Beslenme danışmanlığı,
2-Yetişkin psikolojik danışmanlığı
3-Çocuk ve ergen psikolojik danışmanlığı
4-Aile danışmanlığı
6.    Kadın koruma ve sığınma merkezi
7.    Erkek sığınma merkezi
8.    Uyuşturucu ve şiddet önleme merkezi
9.    Anne çocuk sağlık merkezi
10.    İlkokul çocuklarına kırtasiye yardımı

11.    KENTSEL DÖNÜŞÜM: DİKEY MİMARİNİN YERİNE YATAY MİMARI

12.    Belediye doğum hastanesi 
13.    Yaşlılar için şefkat evlerinin artırılması
14.    Hamilelik okulu
15.    Özel çocuklar için bilim ve spor festivali
16.    Okula yardımcı eğitim programları
17.    Alzheimer ve demans hastası ailelere eğitim desteği
18.    Evden eve temizlik hizmeti.
19.    Kadın hayattır, hayatınızı soldurmayın. Kadın şiddeti yardım hattı.
20.    Kadınlar lokali
21.    BAŞIBAŞ KÖPEK SORUNU-SOKAK HAYVANLARINI SAHİPLENDİRME PROJESİ

ERGENE’DE HAFTANIN BİR GÜNÜ KÖYLÜLERİMİZ ÜRETTİKLERİNİ SATABİLECEKLERİ KÖYLÜ PAZARI KURACAĞIZ.





B-İSTİHDAMA DAYALI BELEDİYECİLİK

22.    İstihdam odaklı sosyal hizmet uygulaması. (KARİYER MERKEZİ) Lise son sınıf öğrencilerini, okul sonrası çalışma yaşamlarına sağlıklı yön verebilmeleri ve kariyerlerini yapılandırmaya yardımcı olmak. 
23.    ERKENT İSTİHDAM PROJESİ: İlçe sınırlarında kayıtlı olan işyerlerinin bulunduğu, iş arayanların özgeçmişlerini paylaşabileceği ve iki tarafın iletişimine geçmesini sağlayan bir proje 

24.    Engellilerin meslek sahibi olma projesi: engellilerin çalışma yaşamına ve toplumsal hayata net ve etkin bir şekilde adapte olmalarını sağlamak amacıyla Halk Eğitim Merkezi ile ortak proje yürütmek.

25.    İLÇEMİZDEN BAŞKA İLÇEYE OKULA GİDEN LİSE ÖĞRENCİLERİNE AKILLI BİLET DESTEĞİ 

-SAĞLIKLI VE UCUZ GIDAYA ULAŞMAK
Doymak için değil, beslenmek için yemeliyiz. 
Ergene’miz verimli toprakları olan bölgelerimizden biridir. Ona rağmen köylülerimiz artan maliyetler yüzünden topraklarını ekmekten vazgeçmiştir. Belediye olarak yeniden tarımı canlandırmak için, gübre ve atalık tohum desteği vereceğiz.  Küskün üreticiler yeniden tarlaya yönlendirilecek. Ürettiklerini satabilmek için alternatif kooperatifçilik kurmalarını sağlayacağız. 





C-DEPREME DAYANIKLI EVLER YAPILABİLMESİ İÇİN MUTLAKA ÖNLEYİCİ MÜHENDİSLİK HAYATA GEÇİRİLECEKTİR. 

D-BELEDİYENİN KAYNAKLARININ YANDAŞLARA GİTMEMESİ İÇİN ALT VE ÜST YAPI ÇALIŞMALARI BELEDİYE KENDİ İMKANLARI VE HALKIN KATKILARIYLA YAPILACAKTIR.  KOLLEKTİF AKIL-HALKLA BİRLİKTE KARAR ALMAK VE HALKLA BİRLİKTE YAPMAK.

E-ŞEFFAF BÜTÇE- YAPILAN VE HARCANAN HER ŞEY HALKLA PAYLAŞILACAKTIR.

F-BELEDİYE SOSYAL TESİSLERİNDE ÇAY EMEKLİNİN ÖDEYEBİLECEĞİ FİYATTA SATILACAKTIR. 

26.    ÇEVRE YÖNETİMİ
Çevre kirliliğinin oluşmasının önlenmesinden başlayan, çevre tahribatının boyutunu azaltma veya çevre kirliliğini ortadan kaldırmayı kapsayan ve çevre iyileştirme faaliyetlerini de barındıran teknik, ekonomik ve sürdürülebilir çözümlerin bütünü çevre yönetimini hayata geçireceğiz.



 

YORUMLAR

  • 0 Yorum