SUSURLUK'TA 'GÜNEY' FIRTINASI ESİYOR.

Balıkesir'in şirin ilçesi Susurluk'ta Cumhuriyetin kuruluşunun 100.yıl kutlama etkinlikleri bütün hızıyla devam ediyor. Ekinliklere İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşenir’de katıldı. Akşener Susurluk belediye başkan adayını bu etkinlikte açıkladı. Gazeteci yazar Salih Aluş, büyük ilgi gören etkinliği yazdı.

SUSURLUK'TA 'GÜNEY' FIRTINASI ESİYOR.
27 Ekim 2023 - 00:22 - Güncelleme: 27 Ekim 2023 - 18:19


Gazeteci yazar Salih Aluş yazıyor...

“CUMHURİYETİN YÜZÜ” PROJESİ

Susurluk Susurluk olalı böyle bir etkinlik görmedi.

Susurluk, “Cumhuriyetin Yüzü “projesiyle Gazi Mustafa Kemal Paşayı anmak için bir yıl yıl boyunca değişik konularla kutlanan etkinliklere hazırlık yaptı. Açılışı yapılan etkinlikler kapsamında, yapımı tamamlanan kongre ve kültür merkezi, Ömür Üreten Kadınlar Gelişim Atölyesi, kütüphane, hali saha ve Mustafa Kemal Atatürk'ün ömrü boyunca giydiği kıyafetler sergisinin açılışıyla, Susurluk halkıyla buluşturuldu.  Bu etkinlik Susurluk’ta adeta bayram havası esti.




GÜNEY FIRTINASI ESİYOR

Açılışları katılan Susurluk halkı “İlçemizde son günlerde adeta 'GÜNEY' fırtınası esiyor, Belediye Başkanımız Nurettin Güney'e Allah razı olsun, yıllardır bu havayı koklamak istiyorduk, bu mutluluğu bize Nurettin Güney Başkan yaşattı, bizler başkanımızdan çok memnunuz' diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.





ETKİNLİĞE MERAL AKŞENER KATILDI

Açılışları İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve  yanında kurmay heyetleri, Turan Çömez, Oktay Vural ile Buğra Kavuncu’yla birlikte çok sayıda partili katıldı. Ömür Üreten Kadınlar Gelişim Atölyesini de gezen Akşener, el emeği göz nuru yapılan iki adet çanta satın aldı.




GÜLTEN BACI GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

El emeği Üreten kadınlar Akşener'e yoğun ilgi gösterdi. Akşener bu yoğun ilgi karşısında  duygulandı. Ayrıca bu buluşmada karşılıklı duygulu sahneler yaşandı.  



Gülten bacı ile Akşener duygulu anlar yaşadı


Susurluk’ta ‘Gülten Bacı” olarak tanınan Gülten Çamlıkaya adlı kadın Akşener'i karşısında görünce duygularını tutamayıp boynuna sarılarak 'Sen bizim kızımızsın 'diyerek ağladı. Bu durum karşısında Akşener'in de gözlerinin dolduğu dikkat çekti.



Başkan Nürettin Güney


BAŞKAN GÜNEY HİKAYESİNİ ANLATTI

Daha sonra yeni açılan konferans salonuna geçen Akşener ve beraberindekiler Cumhuriyetin 100.yıl dolayısıyla hazırlanan sinevizyon gösteri sunuldu. Gösteri sonrasında bir konuşma yapan Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, Belediye başkanlığına nasıl çıktığının hikayesini anlattı.




“MİRASIN PALA PULU OLMAZ”

Güney 'Burada Muradiye diye köy var, babamı esnaf olduğu için herkes tanıyo, beni tanımıyorlar, aradan biri kalktı 'kim bu diye sordu. Köylülerden biri Bu kel Recep'in oğlu'dedi. Beni oturttular sohbete başladık ve böylece Belediye başkanlığı serüveni başlamış oldu. Babam bana böyle bir miras bıraktı, mirasın parası pulu olmaz. İste ben bu mirası o babanın evladı olarak heba eder miyim' şeklinde konuştu.



SUSURLUK AYRANI İÇMEDEN OLMAZ

Konuşmasına devam eden Güney: “Susurluk 'Türkiyenin ve bu bölgenin en kıymetli coğrafyasına sahip şu havzası olduğunu belirten Başkan Güney 'ilçemizde otuz dört bin büyükbaş, yüz altmış iki bin küçükbaş, biR buçuk milyon kanatlı hayvan yetiştiriliyor. Ekomik üretime destek sağlamada ilçemizin katkısı büyük. ilçemizden günde birçok  araç geçiyor, Susurluk ayranını içmeden geçen pek nadir çıkar. Susurluk un lezzet durağına dönüşen bir anayolu var”



Aluş, Susurluk ayranını ve salçalı tostu yerinde test etti

“ÇOCUKLARIMIZI GELECEĞE HAZIRLAMAK”

Güney “Burada sorumluluk almak, torunlarımıza, geleceğimize emanetimiz, onlarda aldığımız emaneti titizlikle takip etmemek, hangi aklın, düşüncenin dışlamayın maruz kalır. işte bütün mesele bu, çocuklarımızı geleceğe hazırlamak adına görevler düşüyor üzerimize. Yerel yönetimleri halkın içinden olan, insanların ve halkla kaynayan insanlar olarak biliyoruz' diye konuştu.




EN ZENGİN BELEDİYE SUSURLUK

Toplantıya katılan Susurluk'lu izleyiciler tarafından alkışlarla sözü kesilen Nurettin Güney , hiçbir ayırım yapmadan Susurluk halkına hizmet verdiklerini ve tüm köylere eşit hizmet götürdüklerini sözlerine ekleyerek 'Tüm bu hizmetleri tüm personeliyle birlikte birlik ve beraberlik içinde çalıştığımız için başardık. Halkın parasının kutsatiyetini bildiğimiz için yaptık. Balıkesir'in en zengin Belediyesi Susurluk Belediyesidir. Bunu da bu hale getirmek bize düştü, bundan da gururluyuz'dedi.




AKŞENER “ADAY’ YİNE GÜNEY DEDİ

Daha sonra söz alan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Partili Belediye Başkanı Nurettin Güney'e dürüst, metanetli ve başarılı çalışmlarından dolayı teşekkür etti.
Belediye Başkanı Nurettin Güney'i kürsüye çağıran Akşener,2024 Mart ayındaki yerel seçimlerde partilerinden Susurluk Belediye Başkan adaylarının yine Nurettin Güney olacağını ilan etti.



Başkan Nurettin Güney'e Genel Başkanları Meral Akşener'e belediyede ürettikleri ATA TOHUMLARINDAN hediye etti. Tüm bu etkinlikler Susurluk halkı tarafından büyük ilgi gördü





YORUMLAR

  • 0 Yorum