Salih ALUŞ

Salih ALUŞ

'SARI TİLKİ'NİN SEYİR DEFTERİ
[email protected]

AYVALIK'A ÇILGIN PROJE

22 Şubat 2022 - 19:34 - Güncelleme: 22 Şubat 2022 - 19:41





Ayvalık’ın en yüksek tepesi olan ve Şeytan Sofrası olarak anılan bölgenin turizmine artı değer sağlayacak teleferik projesi geliyor.Bu çılgın projeyle, sekiz kilometre uzunluğunda olacak teleferik hattı, Cunda Adasından yerli ve yabancı turistlerin, teleferikler vasıtasıyla Şeytan Sofrasına hem gidiş, hem de dönüşleri sağlanacak. Balıkesir halkı, bu şahane projeyi ‘’ÇILGIN PROJE’’ olarak adlandırıyor ve ‘’İstanbul’un çılgın kanal projesi varsa, Balıkesir’imizin neden olmasın’’ yorumlarını yapıyorlar.




Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 50 bin kişilik sirkülasyonu nasıl sağlayacaklarını “50 bin kişinin çıkmak istediği yoğunluk olan bir noktadan söz ediyoruz. Bir taraftan inerlerken, diğer taraftan çıkılmasını sağlayacak iki noktadan hareket olacak. Otobüsle, araçla gelenleri, turizm gruplarını rahatlatacak bir proje olacak” dedi.




YAP İŞLET,DEVRET MODELİ

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, söz konusu olan teleferik ile taşıma sisteminin 2014 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı olan Edip Uğur tarafından tasarlanmış ve planlanmış olduğunu belirterek “Projenin fizibilitesi çıkartılmış, yap-işlet-devret modeli ile etütleri tamamlanmış bir projeydi. Biz de projeyi nasip olursa gerekli firmaları dahil ederek, kendi içinde ihale şartları oluşturulup hayata geçmesini sağlama startını verdik” şeklinde konuştu.



ŞEYTAN SOFRASINA, KOLAY ULAŞIM SAĞLAYACAK

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ayvalık’ın en yüksek tepesi olan ve üzerinde Şeytan’ın ayak izinin bulunduğuna inanılan Şeytan Sofrası için başlatılan çalışmanın detaylarını anlattı. Yılmaz, 50 bin kişilik sirkülasyonu nasıl sağlayacaklarını “50 bin kişinin çıkmak istediği yoğunluk olan bir noktadan söz ediyoruz. Bir taraftan inerlerken, diğer taraftan çıkılmasını sağlayacak iki noktadan hareket olacak. Otobüsle, araçla gelenleri, turizm gruplarını rahatlatacak bir proje olacak” sözleriyle ifade etti.
Şeytan Sofrası’na teleferik ile ulaşımın sağlanması ile ilgili daha önceden bir proje tasarlanmış, projenin yap işlet devret modeli ile yapılması konusunda etütler de yapılmıştı.
Şeytan Sofrası bölgesine yapılacak olan proje için son hazırlıklar yapılarak ihaleye çıkacak hale getirilmesi için çalışmaların son aşamaya geldiği öğrenildi. Bu proje gerçekleşirse Balıkesir’in Ayvalık İlçesinden Şeytan Sofrası tepesine çıkmak isteyen turistler teleferik aracılığı ile bu bölgeye ulaşacaklar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum